Reprezentatywny samochod do 35tys.

19 Paź 2013, 22:20

No tak BMW są najpiękniejsze wg Ciebie ;) Wole 159 niż e38, ale i tak Cie nie przekonam bo jesteś fanatykiem tej marki.
A8 D2 w extra stanie za 35k? ok ale nie D3 co podałeś
Mondeo nie proponowałem ani żadnego populusa tylko auto segmentu D premium.
Pheaton nie ma prezencji, bo nie dość, że wygląda jak passat to jeszcze został zbudowany na jego płycie. Coś jak Skoda Superb
Jeśli popatrzymy na Audi D2 albo 7 e38 to możemy szukać za te 35k ale nie te co podałeś wyżej.

Ale fakt faktem najwięcej prezencji mają auta w IDEALNYM stanie jakby dopiero co wyjechały z fabryki. Więcej osób obejrzy się za maluchem z chromowanymi zderzakami niż za zmęczonym D2 czy e38

No to teraz kontrpropozycja dla ludzi z kompleksem długości :mrgreen: i nie tak oklepane jak wielka trójca z niemiec
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

20 Paź 2013, 01:36

serio panowie ? -.- autor chce reprezentatywny samochod a wy mu polecacie e38 tudziez rovera 75? :lol: co z wami sie dzieje? kirin jak zwykle bmw poleca, zaraz wpadnie barol i poleci fiata punto w full opcji, zaraz po nim wejdzie szybki i poleci lexusa gs :yes: tak jest zawsze.. ja polece wspomniana wczesniej 159, dorzucam bmw e90 i mercedesa e500
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
pakowanie sie w bmw 7, a8 i fejtony to zly pomysl ( przy tym budzecie)
ewentualnie audi a6, ale w tych pieniadzach raczej 2.0 :/
[link do Otomoto wygasł]
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

20 Paź 2013, 01:58

Auta segmentu F mają duże silniki co równa się dużemu spalaniu a przy 25k km rocznie to samobójstwo, do tego mamy kosztowne naprawy i wychodzi nam zestaw młodego bankruta.
kejran
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW 5
Silnik: 2.0

20 Paź 2013, 09:28

czempion napisał(a):kirin jak zwykle bmw poleca,

W pierwszej kolejności na początku tematu poleciłem range rovera P38 i to uważam za najlepsze rozwiązanie. Można wybrać z oszczędnym dieslem albo potężnym v8.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

20 Paź 2013, 11:44

Jak widać każdy inaczej pojmuje reprezentatywność w motoryzacji, ale faktem jest, że jednak większość wybierze coś mlodszego, tańszego w utrzymaniu, i zwykle klasy D. Tu powinień zabrać też głos autor tematu, bo dla niego może być dobra np Lancia Thesis, nowe Punto, czy wychechłane A8 :naughty:
A tak na serio pomimo że 35 tys to nie mała kwota, to chyba trudno tu mówić o mega prezencji, luksusie itp itd
napoleon
Początkujący

Zdjęcia: 3
Auto: Ford Mondeo
Silnik: benz.lpg

20 Paź 2013, 12:42

dokładnie, nie ma czegoś takiego jak luksus za 35k, bo to wtedy nie jest luksus tylko ogólnodostępna namiastka luksusu sprzed lat
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexusa LC 500 Convertible - jak będzie cena?
    Polski oddział Lexusa udostępnił cennik najnowszego kabrioletu marki – modelu LC 500 CV. Napędzane 5-litrową V-ósemką luksusowe, sportowe auto z miękkim dachem jest dostępne w trzech wersjach wyposażenia, w tym ...

20 Paź 2013, 13:19

dzida napisał(a):dokładnie, nie ma czegoś takiego jak luksus za 35k, bo to wtedy nie jest luksus tylko ogólnodostępna namiastka luksusu sprzed lat

Bo zaraz znowu dojdziemy do dawnego sporu nowe vs stare samochody :p
Zapewne inaczej pojmujemy luksus. Uważam jednak, że w starszych limuzynach typu jaguara xj6, merca W140 czy nawet BMW e38 w wersji long albo range rover p38 w topowej wersji odnajdziemy luksus, którego próżno szukać w nowych samochodach, szczególnie tych średniej klasy gdzie jakość materiałów jest tak kiepska, że w czasem ulegnie biodegradacji :mrgreen:

Oglądałem sobie jeszcze hondy legend i przypadkowo trafiłem na taką acure:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Podejrzanie tania ale myślę, że można by się nad nią zastanowić i może iść w tym kierunku.

My tu sobie gadu gadu a autor tematu chyba dawno nas olał...
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Paź 2013, 13:47

e tam nie bedziemy rozpatrywać nowe vs. stare bo dla mnie stare mają urok

zawsze tak jest, że autorzy olewają jak się rozwija dyskusją więc jak tu dogodzić im... nie napiszemy - źle, podyskutujemy też źle :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

20 Paź 2013, 15:16

W dużej mierze zgadzam się z kolegą Dzida , ale po przeczytaniu postu DauK-a , widzę że na tym forum 90% piszących posty , to typowi amatorzy . którzy chcą się pochwalić wiedzą , której nie posiadają . Dlatego nie ma się co dziwić ,iż koledzy rozpoczynający nowy temat , olewają te podpowiedzi. Panowie zanim coś napiszecie , zastanówcie się nad tym kilka razy , lepiej przemilczeć niż pisać wierutne bzdury!!! W dużej mierze dotyczy to również DauK-a .
jarasgd
Początkujący

Prawo jazdy: 19 09 1978
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: saab 9-3
Silnik: 1.9 tid
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2008

21 Paź 2013, 09:00

po 1 i najważniejsze :mrgreen: zaglądnijcie do słownik a bo chyba nie wiecie o czym rozmawiacie :mrgreen:
reprezentatywny to nie to samo co reprezentacyjny :mrgreen: i nie można tego mylić :mrgreen:
reprezentatywność nie ma nic wspólnego z luksusem, to oddający charakterystyczne cechy segmentu (populacji) za 35 tysi to byłby fiat punto albo coś w ten deseń :mrgreen:

a co do auta, plecane p38 to chyba za kare :wink: jeśli ma być w miare bezawaryjne to audi a8 albo mercedes któryś (niekoniecznie SUV), ma być wygodne, mocne ale nie zwracające nadmierną uwagę, bo nie o to chyba chodzi, SUVy są do wożenia dzieci do szkoły :wink:

poza tym do firmy szukał bym czegoś wygodnego, niezawodnego nie koniecznie musi to być luksus (typu jaguar x-type bo nie kwalifikuje się do bezawaryjności :mrgreen: ), przemyśl sprawę trochę inaczej, jeśli tym samochodem masz zamiar dużo jeździć to przymież się do kilku i wybierz najwygodniejszy (w końcu będziesz w nim trochę czasu spędzał) a nie najbardziej lansiarski, uwierz mi nikt nie patrzy na to jakim autem szef firmy jeździ :mrgreen: wręcz odwrotni, jak przyjeżdża takim samym jak przedstawiciel to się na niego normalniej patrzy :mrgreen: jak przyjeżdża za dobrym to od razu wiadomo że marża jest wysoka i na co ona idzie :wink: przemyśl to sobie jeszcze raz dobrze :ok:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Paź 2013, 14:18

pocieszny napisał(a):a co do auta, plecane p38 to chyba za kare :wink:

Jeździłeś P38?
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Paź 2013, 16:35

miałem :mrgreen:
nie dziękuje LR i bezawaryjność to pomyłka,
może jeśli udało by mu się znależ z już wyciętym immo ze zmienionym zawieszeniem na sprężyny to ujdzie, ale i tak awaryjność tego sztrucla przerasta wszystko :mrgreen: używany był jako auto na co dzień, i w porównaniu do clasica to chłam był, choć ładny :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

21 Paź 2013, 16:39

pocieszny napisał(a):miałem :mrgreen:
nie dziękuje LR i bezawaryjność to pomyłka,
może jeśli udało by mu się znależ z już wyciętym immo ze zmienionym zawieszeniem na sprężyny to ujdzie, ale i tak awaryjność tego sztrucla przerasta wszystko :mrgreen: używany był jako auto na co dzień, i w porównaniu do clasica to chłam był, choć ładny :mrgreen:

Jak kupuje się zajechanego trupa to tak jest...
Wymieniłem jeden miech bo powietrze uciekało i to był koniec problemów z zawieszeniem. Samochód całkowicie bezusterkowy :D
Przed p38 był freelander, pod maska td4 i również bezawaryjny :mrgreen:
Zależy jak sie trafi.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Paź 2013, 16:55

dlaczego właściciele LRów nie mówią sobie Dzień Dobry po 12? Ponieważ rano się widzieli w serwisie :mrgreen:
z RRa jest dobra rama i tyle, nie kupiłem zajechanego syfa jak twierdzisz tylko to auto już tak ma, problemy z elektroniką, zawieszeniem, sam producent nawet to przyznaje... więc nie przesadzajmy :wink:
swojego RRa upiłęm z pełną tego świadomością, miałem go chwile bo był ładny i tyle, jako 1 auto zwłaszcza do firmy w życiu bym tego nei kupił, zresztą mam w firmie same terenówki, jeżdżą dużo, psują się czasem, ale nie tak jak rzeczony P58 :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

21 Paź 2013, 17:10

W takim razie miałem szczęście z moim bezawaryjnym p38 :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika