Roadster do 30 tysięcy

31 Mar 2013, 19:52

SLK? TT? A może 7 ^^ [link do oferty na Allegro wygasł]?
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

05 Kwi 2013, 21:27

Rozumiem że to ^^wyżej na prima aprilis ;)

szybki napisał(a):Nie chce mi się dochodzić kto powiedział o tym spalaniu ale bardzo się nie pomylił

że też mi żadna RX-8 nie wzięła więcej niż 13,5 :o

ramzixp napisał(a):Szukam czegoś z wyglądem rx8

Jeśli szukasz takiego to nie znajdziesz , RX jest dość specyficzne i niepowtarzalne (w tej cenie)
autko, jak Ci się podoba to bierz, a nie marudź.
Nie kupujesz auta na 10 lat, a dla zabawy i na pewno się nie zawiedziesz.

Ja miałem jedną , sprzedałem gdy za granice wyjeżdżałem ,
z nadzieją że jak wrócę to znajdę coś lepszego,
i co znalazłem ?
RX-8 ponownie!
Osobiście nie znam lepszego auta w tym przedziale cen.

Co do silnika - jest zdecydowanie bezawaryjny i Mazda nie bez powody zgarnia nagrody w tych kryteriach za swego Wankla. Tylko proszę nie mylić definicji : "Awaryjność" i "Żywotność"

Jak każdy facet jesteś wzrokowcem, to co się podoba to kupuj, więc jeśli Ci RX pasuje...
Nie kombinuj z napędem na tył, 3mc i wyczujesz autko.

Za 25 tys. kupisz już solidną RX-8,

pozdrawiam
clark
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 09 2002
Auto: GT
Typ: Sport/Coupe

05 Kwi 2013, 21:37

Duuużo poniżej budżetu, ale jeśli chcesz coś niepowatarzelnego to polecam Honde CRX Del Sol. Przedni napęd, Dach typu targa, do wyboru 125 lub 160 koni (obydwa 1.6 z vteciem), opcjonalnie w swoim budżecie możesz oddać samochód do dobrego warsztatu tuningowego i wsadzą ci cudowny silnik b18c4 który seryjnie współpracuje ze skrzynią która ma szpere (169 koni, 1.8 ) sama Solka to koszt w granicach 13 tys, a spalanie ? Moja wersja która ma 128 koników (kanadyjka) w mieście zimą pali 12 przy normalnej lekko dynamicznej jeździe. Jak butujesz non stop to nie wjedziesz wyżej niż 16. W trasie przy prędkościach do 140 km/h bierze mi około 6,5 litra.
Dodatkowo fajną sprawą jest, że jeżeli masz zamiar dalej podróżować, to ma 300 litrowy bagażnik o bardzo fajnej kubaturze, w którym nawet jeśli schowasz dach, to nadal masz dużą przestrzeń ładunkową.
Samochód oczywiście dwu miejscowy.
BulaxD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Crx Del Sol ESi
Silnik: 1.6 V-tec 128km
Rok produkcji: 1996

05 Kwi 2013, 21:59

clark napisał(a):że też mi żadna RX-8 nie wzięła więcej niż 13,5 :o

To powinienes wystapić jako szkoleniowiec na wszystkim forach RX8 i uczyć użytkowania rotorka. Przekaże to koledze który będąc zaje. mechanikiem w ramach przedłużenia żywotności wankla wywalił go i zastąpił zwykłym JDM :D

clark napisał(a):Tylko proszę nie mylić definicji : "Awaryjność" i "Żywotność"

To to chyba jest najfajniejsze :o

Koledze myślącym o RX8 proponuje skorzystać z http://www.rxklub.pl/rxforum/viewtopic.php?t=766

Wiem wiem pewnie wszyscy się mylą, nawet jak ja jechałem z kolegą jego RXem to nalewałem obok wleu co zawyżało średnir spalanie. Jestem niezdara... :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota

06 Kwi 2013, 00:19

hmm nie ma to jak ostra wymiana zdań ;)
W woli ścisłości,
ale jak zawsze Najwięcej mają do powiedzenia Ci co właścicielami nigdy nie byli :yes:

szybki napisał(a):Koledze myślącym o RX8 proponuje skorzystać z http://www.rxklub.pl/rxforum/viewtopic.php?t=766

Słuchaj "Kolego" Ja nie muszę czytać na forum jaki mi przesyłasz gdzie jestem moderatorem...sam mam kolejną i się przekonałem :)

szybki napisał(a):Nawet jak ja jechałem z kolegą jego RXem

to fajnie że sie Kolega z 'Kolegą' przejechałał :-)
clark
Nowicjusz

06 Kwi 2013, 01:18

clark napisał(a):Słuchaj "Kolego" Ja nie muszę czytać na forum jaki mi przesyłasz gdzie jestem moderatorem...sam mam kolejną i się przekonałem :)

To bardzo nie dobrze że znasz temat a udajesz że jest ok :no:
Jesteś moderatorem a i tak wszyscy się mylą hmmm dałbym wielkiego bana :D

clark napisał(a):to fajnie że sie Kolega z 'Kolegą' przejechałał :-)

Co nie zmienia faktu że trzeba tankować, chyba że w Twoim RX8 jak jedziesz z pasażerem to nie tankujesz :D
No może fakt obsługa dystrybutora jest skomplikowana ale jakoś poradziłem sobie :/

No to jak mamy speca od RXa to może spec pochwaliłby się ile naprawa główna silnika kosztuje i ile km.ów trzeba zrobić żeby się silnik troszku rozjechał :D
Jeżeli naprawa główna nie wyjdzie to ile kosztuje używka (trójkątny plajster :D )

A powiedz mi dlaczego coupe z fajnym wyglądem, z dosyć praktyczną konstrukcją, dobrze wyważony kosztuje śmieszne pieniądze chociażby porównując do z350? Nawet siostrzyczka MX5 lepiej trzyma cenę niż RX ??? Pewnie dlatego że nikt się nie poznał na tym aucie. :D
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Badanie sprawności amortyzatorów
    Oj podnieśli mi ciśnienie . Nie wiem czy niektóre stacje SKP mają nieskalibrowane maszyny do badania sprawności amortyzatorów czy jest jakiś knif ? Bo tak . Miesiąc przed przeglądem okresowym pojechałem na stację ...

07 Kwi 2013, 00:59

Generalnie to jestem za MX5, no chyba, że dołożyć trochę pieniążków do bmw z4, ale nie jestem za dokładaniem ;)
Rx8 mi się nie uśmiecha, przy 15-20k rocznie robiłbym drugą cenę tego auta z samego paliwa, a jak silnik padnie to d..a.
ramzixp
Nowicjusz

Auto: Nie mam

07 Kwi 2013, 14:50

ramzixp napisał(a):Generalnie to jestem za MX5

A myślał Kolega może o Toyocie Celica 7gen :?: Piękna i stosunkowo tania maszyna.
http://www.ztr-tuning.pl/wp-content/uploads/2010/11/ztr_1-celica06.jpg

lub Fordzie Cougar :?:
http://automobilio.info/auto/Ford-Cougar-BCV.jpg
Wiem, że to starsze auto, ale takim Cougar'em v6 z LPG z rocznika np 2000
to ekonomiczna opcja. Od siebie dodam Ci że nie znam bardziej komfortowego w kwestii zawieszenia auta w tym pułapie Cen.

szybki napisał(a):A powiedz mi dlaczego coupe z fajnym wyglądem, z dosyć praktyczną konstrukcją, dobrze wyważony kosztuje śmieszne pieniądze chociażby porównując do z350?

bo to jest Mazda...po prostu.

Raczej zadałbym pytanie dlaczego Nissany takie drogie ;)
W kwestii spalania, nie ma sensu dyskutować bo to temat rzeka ...chciałem jedynie wykazać że jak ktoś się ie bawi w popisowca/rajdowca i jeździ autem normalnie (*tzn do 5-6k), autko spala normalnie :)
Tyle w temacie spalania ;)
clark
Nowicjusz

07 Kwi 2013, 15:01

Ekonomia mnie średnio obchodzi, a LPG tym bardziej. Auto ma palić do 15-16 litrów, jednak rx8 stanowczo przekracza te wartości, a jak coś się posypie, to szukaj mechaników na drugim końców Polski.

Celicia czy Cougar to nie roadstery. W sumie zobaczyłem dzisiaj kabrio PT Crusier z silnikiem 2.4 i 240KM, ktoś ma jakieś pojęcie o tych autach, też nie roadster, ale stylistyka super? Słyszałem, że tam nie ma żadnej blokady między blisko umieszczoną jedynką, a wstecznym. Oczywiście tylko skrzynie manualne się liczą dla mnie.
ramzixp
Nowicjusz

Auto: Nie mam

07 Kwi 2013, 15:09

mowisz ze szukasz roadstera a wyskakujesz z pt ktore zamyka wszystkie mozliwe rankingi bezawaryjnosci
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

07 Kwi 2013, 20:20

clark napisał(a):W kwestii spalania, nie ma sensu dyskutować bo to temat rzeka ...chciałem jedynie wykazać że jak ktoś się ie bawi w popisowca/rajdowca i jeździ autem normalnie (*tzn do 5-6k), autko spala normalnie Tyle w temacie spalania

Tutaj się z Tobą nie zgodzę ponieważ nawet doświadczonego miłośnika motoryzacji może denerwować spalanie nie adekwatne do parametrów, nie przesadzajmy że 231KM obliguje to takiego spalania. Mógłbym tutaj posłużyć się przykładami aut o wiele szybszych od RXa a palących podobnie albo mniej.

clark napisał(a):Raczej zadałbym pytanie dlaczego Nissany takie drogie

Tylko zwróć uwagę że wszystkie auta JDM o zacięciu sportowym są droższe od RX8 nawet wewnątrz marki RX też jest tańszy od innych modeli.
szybki
Moderator - Tuning