Rodzaj spinek do tapicerki i klamka kierowcy

11 Sty 2020, 22:49

Cześć! Jestem od pół roku szczęśliwym posiadaczem lanosa 1.5
Po wymianie car audio (narazie bez wzmacniacza) dalej z tapicerki dochodzi niefajny dźwięk dudnienia plastików. Domyślam się że mogą to być spinki. Nie wszystkie są w całości niestety. Dlatego chciałbym wymienić je wszystkie na nowe, z tym że auto jest użytkowane teraz przez kogoś innego i dopiero je dostanę za tydzień, a chciałbym wszystko kupić i zrobić odrazu pp odebraniu. Na alledrogo jest parę rodzajów spinek. Które muszę kupić??

I jeszcze pytanie co do wymiany klamki u kierowcy. Element za który się łapie ulamal się ostatnio. Mam już nową klamkę, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Jak jakiś czas temu chciałem te pręty wychodzące z klamki zdjąć to bałem się że coś urwę. Pomoże ktoś i podeślę jakiś poradnik do tego :)??
BieJaku
Nowicjusz

12 Sty 2020, 11:25

Spinki najlepiej sprawdzić dokładnie w samochodzie i zamówić identyczne. Najwyżej poczekaj aż dostaniesz samochód i wtedy sprawdzisz i zamówisz.

Co do dudnienia to myślę że założeniem spinek nie wyeliminujesz takiego problemu. Drzwi w których są głośniki niestety wydają taki dźwięk przy mocniejszym basie i jedynie na to pomaga dodatkowe wygłuszenie ich specjalnymi matami.

Jeżeli chodzi o samą klamkę t najlepiej przyjrzeć się tej co masz i będziesz wiedział które cięgno trzeba odpiąć żeby ją uwolnić. Później w odwrotnej kolejności podłączasz nową. Możesz zrobić sobie zdjęcia od wewnętrznej strony żebyś później prawidłowo podłączył.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Sty 2020, 20:55

Co do dudnienia to właśnie mam drzwi wygłoszone matami. Tapicerka oklejona cała pianka akustyczna do tego. Mimo tego dźwięk jest lepszy bez założonej tapicerki. Nawet się zastanawiałem czy olać tapicerkę i te dudnienia i wogole jej nie zakładać :)
BieJaku
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VII edycja Summer Cars Party 2013
    7-8 września odbędzie się kolejna siódma już edycja największego show motoryzacyjno- muzycznego w Polsce. Niesamowita liczba fanów SCP, która w 2012 roku sparaliżowała na wiele godzin ruch w Katowicach ...
    Fotel Alpine
    Legendarna zwinność Alpine wynika z niewielkiej masy auta. Nasi inżynierowie zastosowali tę zasadę przy projektowaniu fotela, dzięki któremu kierowca i maszyna stają się jednością. Ultralekki fotel kubełkowy Siedzenie ...