REKLAMA
Trzecie dziecko w drodze i potrzebuję czegoś większego.
- Auto 2+3, koniecznie 3 osobne fotele w drugim rzędzie z mocowaniem ISOFIX.
- Mocny silnik, minimum 150KM, ale chętniej 200+KM, może być benzyna, może być diesel. W sumie miłym zaskoczeniem byłaby hybryda plug-in, jako że mam fotowoltaikę. Może być manual, może być jakiś trwały automat.
- Bardzo mile widziane 7 miejsc, przy czym dodatkowe miejsca chcę użytkować raczej sporadycznie, nie na co dzień. Ale w układzie 2-3-2, nie 2-2-3!
- Mile widziane 4x4
Typy:
- Galaxy - raczej używka bo ta 2,5 hybrid mnie nie do końca przekonuje, chociaż musiałbym się przejechać.
- Sharan/Alhambra - najchętniej diesel 180KM/4x4, ale i benzyną 2.0 TSI nie pogardzę, nówek chyba nie ma więc używka.
- Renault Espace - muszę się przymierzyć czy nie za mały w kabinie, raczej benzyna, najchętniej to 1,8. Używka
- Touran - nie wiem czy nie za mały, za to mogła by być dość tania nówka lub używka
- S-Max - na upartego też może być, ale to takie mniejsze Galaxy, z upośledzonym 3-cim rzędem.
- Grand Scenic - nie za mały? Dość słabe silniki do 160KM, tylko używki\
Ewentualnie wszystkie amerykańce - ale tu całkowicie mnie odrzuca układ 2-2-3, który nie pozwoli mi jeździć ze złożonym 3-cim rzędem siedzeń. Z mojego punktu widzenia szalenie niepraktyczne rozwiązanie. Na plus fajne silniki.
Z wyjątków bardzo podoba mi się nowa Kia Carnival z 2022 roku, która ma chyba układ 2-3-3 z jeszcze sensownym fotelem w środku. Ale znaleźć taką w Europie to rzadkość, a ściągać z USA to raczej bezsens.
Zostają jeszcze jakieś SUVy ale tu się słabo orientuję. Audi Q7 i Volvo XC90 chyba trochę poza budżetem?
Renault ma na dniach prezentować nowego Espace, ciekawe co to będzie...
Może ktoś jeszcze wpadnie na jakiś ciekawy pomysł?