Rodzinne autko do ok 38000zł

25 Sty 2009, 14:57

Witam!
Zamierzam kupić rodzinnego vana do ok. 38000zł. Wczoraj jeździłem po komisach i zainteresował mnie Renault Espace to jest dokładnie ten - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł].
Słyszałem opinie o Ecpace, że się psuje. Czy to prawda?
Myślałem także o VW Touran'ie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co polecacie do tej kwoty? Autko musi mieć duży bagażnik, pomieścić 5 osób i czasami jeszcze psa.

Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
mateusz15
Nowicjusz

Miejscowość: Zborowskie

25 Sty 2009, 15:35

Ja od siebie mam do zaproponowania Mazde

Ecpace ma swoje słabe punkty ale który samochód ich nie ma ? ;) Jeśli ten model jest tak dobry jak opisuje go sprzedajacy to ja bym go brał. Ale może niech się wypowiedzą właściciele Espasków :)
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

26 Sty 2009, 14:33

Mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć, w szczególności na temat Renaulta Espace.
mateusz15
Nowicjusz

26 Sty 2009, 21:07

zamiast espace doradzałbym panu citroena c8 albo peugeota 807 , samochody prawie takie same a zawsze trochę pewniejsze marki :)

zawsze można pomyśleć nad zwykłym kombi ....ciekawe by były , avensis ,octavia II , passat , 407 , może jakaś mazda albo audi ??

mogę jeszcze dorzucić , scenica II , bardzo wygodny samochód , ale za jego awaryjność nie ręczę :)
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

27 Sty 2009, 11:46

Jutro jadę zobaczyć tego VW Touran'a. Z wyglądu bardzo mi się podoba. Wyposażenie też ma ładne.

Co o nim myślicie?
mateusz15
Nowicjusz

27 Sty 2009, 11:58

szkoda ogladac tego tourana
popatrz na wytarcie kierownicy i gałke biegow
telefon tez jest raczej montowany w autach, ktore duzo jezdza
ogolnie to auto ma chyba z 300tkm przebiegu lekko :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zmiany w punktach karnych 2023 - powrót do przeszłości
    Ten rok to zdecydowanie czas zmian dla prawa ruchu drogowego w Polsce. Ponad dwa miesiące temu zetknęliśmy się z lawiną nowych regulacji, a już od 17 września 2023 roku, w życie weszła nowelizacja przepisów o punktach ...

27 Sty 2009, 13:46

A nie patrząc na konkretną ofertę to które auto byłoby najlepsze?
mateusz15
Nowicjusz

27 Sty 2009, 17:35

hmmm.... No mnie osobiście wizualnie nie podoba się Espace . Ja rozglądałbym się za innym autkiem . Myślałeś o Sharanie , Alhambrze
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

27 Sty 2009, 18:59

No właśnie, Sharana poszukaj albo Galaxy/Alhambre.
To są bardziej pewne samochody niż te francuzy.
Ja bym stawiał na Galaxy/Alhambre w
sumie to samo co sharan ale tansze. :)
Wujek kupił espace 98r i co chwila coś z elektroniką jest nie tak.
Wygodny może i jest ale nie polecam ani renaulta ani 807.
Citroen jeszcze w miare ale najlepsze moim zdaniem to te trzy które podałem na początku.
stasiowski121

28 Sty 2009, 20:09

Dzisiaj jeździłem po Częstochowie w poszukiwaniu autka. Oglądałem tego Tourana, ale jest zaniedbany i właściciel był palący i to bardzo. Strasznie śmierdzi papierosami, więc Touran odpada. Ten Touran nawet nie jest jakiś duży.

W innym komisie była Alhambra - 2002r., 179000km, dobre wyposażenie, za 37900zł. Tylko, że nie miała książki serwisowej :/. Wolałbym coś z książką. Co myślicie?

W kolejnym komisie właściciel tego komisu będzie sprzedawał swojego Sharana. Jest on z 2002r, praktycznie pełne wyposażenie i chce za niego 39000zł.

Sam nie wiem co wybrać. Najbardziej bym chciał jakiegoś dobrego, młodego, zadbanego i najważniejsze taniego Sharana :D.

Zastanawiałem się jeszcze nad Renault Grand Scenic. ]

Lepszy by był taki Grand Scenic 2006r, przebieg do max 100tys. km, czy może Sharan rok max 2003 (młodszego się raczej nie kupi), i przebieg na pewno większy niż w Scenicu??

To by było na tyle. Napiszcie co myślicie.
Pozdrawiam
mateusz15
Nowicjusz

30 Sty 2009, 15:16

Poważnie zastanawiam się nad tą Alhambrą:

Co myślicie?
Moim zdaniem nawet ciekawa oferta.
mateusz15
Nowicjusz

30 Sty 2009, 17:02

smigalem troche tym autem i powiem szczerze ze nieciekawe, slabo spasowane plastiki, wszystko trzeszczalo na wybojach, auto wogole nie jezdzilo po naszych drogach tylko po autostradach i pod tym wzgeldem byla tragedia. Ale to moze ja jestem przewrazliwiony, nie lubie jak cos stuka i trzeszczy. Co do silnika to wiadomo tdi to sprawdzona konstrukcja. Ale poszukalbym czegos mocniejszego ja jezdzilem wersja 130km i to bylo malo, 115 to pewnie mul straszny. Oczywiscie to tylko moje zdanie. Pozdrawiam
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww

30 Sty 2009, 17:03

smigalem troche tym autem i powiem szczerze ze nieciekawe, slabo spasowane plastiki, wszystko trzeszczalo na wybojach, auto wogole nie jezdzilo po naszych drogach tylko po autostradach i pod tym wzgeldem byla tragedia. Ale to moze ja jestem przewrazliwiony, nie lubie jak cos stuka i trzeszczy. Co do silnika to wiadomo tdi to sprawdzona konstrukcja. Ale poszukalbym czegos mocniejszego ja jezdzilem wersja 130km i to bylo malo, 115 to pewnie mul straszny. Oczywiscie to tylko moje zdanie. Pozdrawiam
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww

30 Sty 2009, 18:05

Toyota Corolla Verso (od 2004 w górę), Mazda 5 to są moim zdaniem auta którymi powinieneś się zainteresować. Za te pieniądze tylko może nie będzie łatwo znaleźć jakisz fajny egzemplarz. Co do Toyoty to w nowym Auto-Świat została najmniej awaryjnym autem w kategorii 2-3 lata.

[link do oferty na Allegro wygasł]
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

30 Sty 2009, 19:40

Przeglądałem teraz allegro i w oko wpadła mi Kia Sorento. Bardzo mi się spodobała, tylko nie wiem czy nie będzie pochłaniać paliwa hektolitrami (chodzi mi o silnik diesla, ew. benzyna+LPG chociaż nie wiem czy myśleć o gazie?).
mateusz15
Nowicjusz