Rodzinne auto 2+3 do 60 tys

03 Lip 2019, 13:14

Witam. Szukam porady w sprawie zakupu auta dla powiększającej się rodziny. Mam roczne dziecko, a w listopadzie rodzą się bliźniaki:) Obecnie mam Toyote Corolle Verso 2007 1.8 w benzynie i jestem z niego zadowolony ale przy wyjeździe całą ekipą z wózkiem dla bliźniaków + drugi wózek + bagaże auto zrobi się maławe. Budżet to 50/60 tys
Jeśli chodzi o moje wymagania:
- koniecznie benzyna z w miarę dynamicznym silnikiem ( robię 8-10tys km rocznie)
-koniecznie muszą wejść 3 foteliki obok siebie
-duży bagażnik
-mile widziana kamera cofania
-toyota przyzwyczaiła mnie do w miarę bezawaryjnej pracy i miłoby było gdyby tak pozostało

Co wpadło mi w oko:
-Renault Espace 5 ale mam lekkie obawy że nadal trochę miejsca zabraknie
-ford tourneo connect ii ale ciężko znaleźć benzyniaka
Plem
Obserwowany

04 Lip 2019, 11:50

Jak już tak patrzysz to może warto pomyśleć o Fordzie S-max lub Galaxy? Fajnym rozwiązaniem byłby Chrysler Town&Country ale w nim w drugim rzędzie zamontujesz dwa foteliki bo są tylko dwa siedzenia za to w trzecim masz kanapę i tam w Twoim przypadku można by zamontować dwa foteliki bliźniaków plus żona.

Tak naprawdę pewnie będziesz jeździł pewnie w takiej konfiguracji: żona z tyłu z bliźniakami a starsze dziecko z przodu.

Teraz tak myślę że jest jeszcze jedna opcja bo jak jesteś zadowolony z Verso to może lepiej pomyśleć o jakimś boxie dachowych w którym schowasz wózek, są takie tylko trzeba by dobrać odpowiedni. Wtedy to co najwięcej miejsca wrzucisz na dach i bagażnik zostanie na najpotrzebniejsze rzeczy lub jeden wózek do bagażnika a drugi na dach :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!