Rodzinne auto ~45k pln (Mitsubishi ASX, lub...?)

21 Sie 2016, 09:29

Drodzy forumowicze,

wraz z małżonką niemal zdecydowaliśmy się na zakup ASX'a. Budżet jakim dysponujemy to ~45k pln (z możliwością ewentualnego zwiększenia w przypadku oferty 'must have'). Auto będzie eksploatowane głównie po mieście i dojazdach do niego, raczej niewielkie przebiegi - dlatego decydujemy się na benzynę. Jak oceniacie silniki montowane w ASX? Czy 1,6; 117 koni dla tak masywnego auta to nie za mało? Wiem, że dzięki temu jest ekonomiczny, ale czy przez to nie muli? Czy warto faworyzować któryś rocznik tudzież wersję? Jakieś rady praktyczne przy zakupie?
Czy może to pomysł zupełnie nietrafiony i powinniśmy zwrócić naszą uwagę w kierunku innej marki, dobrej dla rodziny (2+1 plus pies?)

Z góry dzięki i pozdrawiam.
smok1
Nowicjusz

Auto: nie mam

24 Sie 2016, 09:12

Koledzy,

ponawiam pytanie odnośnie ASXa - czy warto faworyzować któryś rocznik lub wersję?
Po sugestii użytkownika voidcall (dzięki!) przyglądamy się też kombiakom z segmentu C. Bierzemy pod uwagę Mondeo, Insignię, w dalszej kolejności Avensis, Kia Ceed. Chcielibyśmy aby auto nie było starsze niż pięcioletnie. I tu podobnie - które silniki/wersje należy brać pod uwagę?

Pozdrawiam.
smok1
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...