Rodzinne auto do 12-13 tys

29 Lis 2011, 01:20

Wcześniej szukałem droższego samochodu jednak rzeczywistość zweryfikowała budżet i teraz posiadam max 15 tys. zł. w których muszę się zmieścić ze wszystkimi opłatami oraz naprawami. Kombi lub mały van do przewożenia dziecka (w przyszłości dzieci) przede wszystkim po mieście. Czego oczekuje od samochodu ?:

-przestronności
-dobrej blachy
-niskich kosztów eksploatacji (spalanie, części)
-benzyna lub gaz (małe przebiegi jednak może się to zmienić)
-wiek najwyżej 10 lat (samochód ma posłużyć 6-8 lat)
-pojemność max 1600 (nie chcę pchać się w opłaty)

Moje typy:
- Astra 2 (1.4)
- Ford Focus
- Renault Megane II
- Zafira

Możecie coś doradzić ?
xtomashx
Nowicjusz

29 Lis 2011, 15:24

ja jestem za zafirą moim zdaniem najciekwszy samochód z tych wszystkich...Praktyczne nadwozie,dobry poziom komfortu jazdy ;)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

29 Lis 2011, 17:03

A ja dodam od siebie Octavie I. Chcesz dobrea blachy a Astra 2 lubi pognić to samo focus. Megane 2 odpusc bo cieżko znaleźć egzemplarz w którym nie byłoby problemów z Elektroniką wyposażenia. Wiec z tych co podałeś to zafirka ok i dorzucam octavie. Bagażnik większy niz we wszystkich które podałęś czesci tanie jak barszcz w zasadzie sie nie psuje bo to VW. I można znaleźc egzemplarz z polskiego salonu z udokumentowaną przeszłością ;]
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

29 Lis 2011, 20:47

Może byś znalazł w tej cenie Volkswagena Sharana tego przed liftem. Tyle, że tam silniki z tego co pamiętam zaczynają się od 1.8. Możesz poszukać Volkswagena Passata B5 po liftingu. Jeśli nie Passat to może Bora, albo Golf IV w kombi.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

29 Lis 2011, 22:26

Passata b5 za 13 to ciezko wogóle kupić a co dopiero po liftingu.... Mozesz jeszcze poszukac Laguny II w bnzynie z jak najubozszym wyposazeniem bo tylko ono psuje się w tych autach ;]
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz