Rodzinne auto (kombi) do 25.000 zł - benzyna, benzyna +LPG

28 Wrz 2017, 13:55

Witam,

Zabieram się do poszukiwań auta dla rodziny 2+2. Auto, które obecnie posiadam to Ford Focus MK II kombi. Chciałbym aby nowy nabytek był większy, czyli zakładam segment D. Jak napisałem w temacie najlepiej żeby auto już było zagazowane ewentualnie benzyna z opcją LPG na przyszłość.
Zdecydowanie nie chciałbym samochodu marki VW.
To co mi chodzi po głowie to:
Laguna III
C5 III

Ewentualnie jakaś Vectra/Zafira, Subaru, Mazda 5/6.
Prosiłbym Was przede wszystkim drodzy forumowicze o opinię czy w/w modele są w ogóle realne w zakładanym budżecie plus ewentualnie podsunięcie propozycji marek/modeli których nie wymieniłem a które warto wziąć pod uwagę.
gunner
Nowicjusz

Miejscowość: Brodnica

28 Wrz 2017, 22:04

Subaru to troszkę cięższy temat do lpg, ułożenie silnika, manualna regulacja luzów

Laguna byłaby ok ale do lpg najlepszy będzie 2.0T a budżet za mały
Na C5 2.0 też troszkę przymało
Mazda mogłaby być, ople również

Dlaczego nie mondeo 4?
volvo v70, accord vii

Przy takim budżecie lepiej samemu założyć lpg, wiesz co masz
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

07 Paź 2017, 22:44

A co sądzicie o takim aucie?
[link do oferty na Olx wygasł]
Wcześniej nie nastawiałem się na Corolla verso, aczkolwiek blisko mam, żeby ewentualnie auto obejrzeć.
gunner
Nowicjusz

07 Paź 2017, 23:17

Generalnie to corolla jako model jest ok. Bierz tylko pod uwagę, że to ten sam segment co focus, którego posiadasz a wymiarami jest zapewne nawet mniejsza (wyłącznie wyższa).

Popatrz raczej na avensis verso - mniej popularna ale coś się znajdzie
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

07 Paź 2017, 23:57

Ja był mondeo MK4 nie skreślał, bardzo fajny wóz w tych pieniądzach. Duży wygodny i ładny silniki też spoko
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Paź 2017, 08:44

Corolla, oczywiście tylko verso. Ta co podałem w linku to właśnie verso.

Jeśli chodzi o MK4 to kilka miesięcy temu, kiedy jeszcze nie szukałem samochodu, w mojej firmie sprzedano MK4 (fakt, że diesel) kombi, rocznik 2010, pewne auto w cenie 20000zł, Wiem, że to żaden argument, ale ta świadomość, widząc rynkowe ceny MK4, jest dojmująca.
Poza tym Forda już mam, markę znam, chciałbym spróbować czegoś innego.
No i trzecia sprawa, mam wątpliwości czy faktycznie mój budżet byłby wystarczający do znalezienia zadbanego egzemplarza MK4.
gunner
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Burza za kierownicą - jak ją bezpiecznie przetrwać?
    Upalne letnie dni często kończą się gwałtowną burzą. Wnętrze samochodu jest wtedy raczej bezpiecznym miejscem, mimo to jazda w takich warunkach pogodowych może być bardzo niebezpieczna. Zagrożenie stanowią nie tylko silne ...
    SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach Euro NCAP
    Nowa SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych Euro NCAP. "Bezpieczeństwo jest dla marki ŠKODA priorytetem. Odzwierciedleniem tego jest nasz najnowszy model. Naszym celem było stworzenie samochodu, ...

17 Lis 2017, 10:46

Odświeżę trochę temat. Mam możliwość zakupu auta z Holandii. Proszę o ocenę ogłoszeń z linków:
https://www.autotrack.nl/tweedehands/ci ... o/36525091
https://www.autotrack.nl/tweedehands/ci ... 5/37149825
gunner
Nowicjusz