REKLAMA
Cześć,
przymierzam się do kupna samochodu w cenie około 15k (raczej do 15, ale jestem w stanie coś dodać). Samochód ma być do zastosowania rodzinnego (dziecko w drodze ) więc myślę o kombi lub sedanie. Trochę jazdy po mieście (ok. 20-30km dziennie, w tym trochę korków), ale też ok. dwa razy w miesiącu podróż poza miastem (200-400 km) i okazyjnie jakaś dalsza podróż w góry czy nad morze. Ekonomia jeśli chodzi o spalanie nie jest dla mnie kluczowa, bardziej zależy mi na tym, żeby nie bawić się w żadnych mechaników i żeby na aucie można było polegać. Auto idealnie jakby jeszcze pojezdziło jakiś czas np. kolejne 50-70k km
Trochę się naoglądałem i naczytałem i póki co zastanawiam się nad tym autem
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
byłem obejrzeć, wygląda ładnie po środku nie doszukałem się większych wad wskazujących na dużo większe niż deklarowane zużycie. Z zewnątrz jest jedno małe wgniecenie i kilka zadrapań, ale ogólnie ok. Jazda jak dla mnie pozytywnie choć ekspertem nie jestem, żadnych dziwnych dzwięków się nie dosłyszałem. Komfort jazdy też ok (testowane na wszystkich 6 biegach).
Pytanie jak waszym zdaniem ten samochód wygląda za tą cenę? Na co zwrócić uwagę? Poczytałem i znalazłem raczej pozytywne opinie o tej serii. Wiem, że silniki diesla w tych peugotach budzą wątpliwości, ale podobno wersja 2.0 jest najlepsza z tych diesli.
Ewentualnie możecie polecić coś innego? Interesują mnie oferty z Poznania lub z okolic (tak do 50km)