Rodzinne do 150 tys zł

06 Wrz 2016, 12:13

Szukam auta dla 2 dorosłych + 2 małych dzieci + czasem 1 wózek + 1 spacerówka.
Auto będzie w leasingu na firmę więc najlepiej nowe.
Chcę automat, bagażnik minimum 500l, wbudowaną nawigację na dużym ekranie, podgrzewane lusterka, wspomaganie podjazdu pod górę. 4x4 też by się przydał bo do teściów jeżdżę drogą szutrową przez las, ale nie jest niezbędny.

Dotąd rozważałem:
-SUVy: Tuscon, CR-V, Cx-5, RAV 4;
-limuzyny: BMW 518d; Mercedes CLA Shooting Brake
-Ford Turneo Connect

Co polecacie?

Pozdrawiam i z góry dziękuję,
Rafał
sas
Nowicjusz

Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: Kia Soul
Silnik: 1.6CRDI
Paliwo: Diesel

06 Wrz 2016, 12:32

BMW kupisz golasa z najmniejszym dieslem, którego potem nie sprzedaż
CLA nie jest przestronne
Ford wg mnie trąci dostawczakiem

Popatrz za jakimś VANem np. Ford S-Max
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Wrz 2016, 16:03

A co myślicie o Santa Fe? 585l bagażnik, fajne wyposażenie. Tylko że w tej cenie mam silnik 185KM który wydaje się trochę mułowaty - ponad 10 do setki.

Citroen C5 jest też ciekawą opcją - dość tanie, komfortowe i pojemne. Muszę popytać sąsiada który je ma.
sas
Nowicjusz

06 Wrz 2016, 16:35

Może Volvo XC60? Bagażnik może nie rzuca na kolana ale cała reszta pasuje do twojego opisu. Do 150 spokojnie AWD w Momentum u dealera wyciągniesz. Teraz jest dobra pora na kupno XC60, niedługo wchodzi nowy model więc spore obniżki są :) zresztą, odwiedź dealera i popytaj, zawsze mają jakąś akcję promocyjną. Zerknął bym też na XC70, AWD i duży bagażnik, auto pancerne :) w tej kwocie znajdziesz demo cary od dealera z gwarancją itp.
https://volvo.dekra.pl/index.php?l5_sor ... a&l5_dir=D
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

06 Wrz 2016, 17:49

A ile rocznie robisz km i w jakich warunkach?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

06 Wrz 2016, 21:49

20-25 tys km rocznie. 50% po mieście i okolicach ale odległości wystarczające żeby diesel był zdrowy. Raz - dwa razy w miesiącu dłuższa trasa - 300-600 km. Kilka razy w tygodniu jadę do teściów szutrem przez las, i kilka razy już mi się zdarzyło że w śnieżycę nie dojechałem.

Volvo to ciekawa opcja i biorę ją pod uwagę ale czy jest w czymś lepszy od japońskich/koreańskich SUVów?
sas
Nowicjusz

06 Wrz 2016, 22:42

sas napisał(a):Volvo to ciekawa opcja i biorę ją pod uwagę ale czy jest w czymś lepszy od japońskich/koreańskich SUVów?

Sam porównaj, wsiądź, zrób jazdę próbną, wyrobisz sobie zdanie. Wszystko kwestia gustu.
Przy porównaniu cen zwróć uwagę na wyposażenie standardowe, dodatki itp.
Teraz mam moją V-kę (którą tu wszyscy "znawcy" określają Focusem) w serwisie. Dostałem zastępczą Kię Ceed z 2015 roku i po dwóch dniach stęskniłem się za Volvo. Kia w miarę dobrze wyposażona ale materiały/wykonanie/komfort to nie ta liga. Jedyne co mógłbym przenieść do mojej staruszki to doświetlanie zakrętów :)
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Typ: Kombi