REKLAMA
Witam!
Chcielibyśmy z zona zakupić kombi do ok 60 tys nowe z salonu, auto będzie brane w leasing, nasza córeczka ma rok wiec wożenie wózka w obecnej Astrze 3 H jest dość nie komfortowe. Przeglądam juz strony dealerow i mniej więcej mamy 3 typy aut ktore rozważamy, na pewno autko musi byc w benzynie z w miare dobrym silnikiem i ew. mozliwoscia instalacji LPG ale to nie musi.
Zawsze chcialem w aucie automat ale taka przyjemnosc to mniej wiecej dodatkowe 5tys zlotych niestety.
Auta ktore rozwazamy to :
1. Skoda 3 Fabia kobi, cenowo spelnia kryteria, wyposazenie wersja Joy, silnik 1.2 TSI/81 kW (110 KM) cena: 57 800 zł
2. Renault CLIO GRANDTOUR, silnik Energy TCe 90. wersja wyposazenia: Limited w cenie 55 350 lub Intens: 60 150
3. Fiat Tipo Kombi który niestety jeszcze nie jest dostepny u nas wiec cenowo nie wiem do końca jak będzie wychodzil, wersja sedan cenowo przedstawia sie calkiem ok wiec jeśli kombi będzie powiedzmy 5tys droższa od sedan to z silnikiem 1.6 E-Torq 16v 110 KM AT i wyposazeniem EASY powinna kosztowac ok 63tys
Wszystkie ceny podalem w wersji katalogowiej bez zadnych znizek, pewnie obnizke o 5 - 8 tys mozna jeszcze wynegocjowac.
Jeśli chodzi o pojemność bagażnika to na pewno Fabia ma ponad 100L większy od Renault, z wygladu i wyspoazenia bardziej podoba nam sie Clio ale bagażnik jednak przemawia na korzyść Fabi, nie wiem do konca jak bedzie z Tipo.
Jeszcze do Fabii to ma takie same wymiary jak Rapid Spaceback ktora pojemnosc bagaznika ma ok 415l ale za to pasazorowie z tylu maja wiecej, a z tego co czytalem Fabia raczej pod tym wzgledem wypada srednio.
To tak na szybko pisane, nie spieszy nam sie z zakupem auta, moze warto poczekac na premiere Tipo ewentualnie na wyprzedaze modeli z 2016r w styczniu mniej wiecej.
Czy ktos moze cos powiedziec o wyzej wymienionych modelach, plusy, minusy, uwagi ? Ewentualnie polecic jakis inny model w podobnej cenie ?
Tak jak pisalem wczesniej zalezy mi nam na:
- benzyna
- kombi
- w miare pojemny bagaznik, wozek dzieciecy itp
- fajnym wyposazeniu, komputer, tempomat i innych bajerow jesli mozliwe w tej cenie
- automatycznej skrzyni biegow jesli bylaby dostepna w tej cenie
- mniej istotne jest instalacja LPG, Skoda widzialem oferuje opcje z fabryczna instalacja za dodatkowa oplata ok 3tys zł