Rodzinne kombi ok. 30 000 zł

24 Lip 2015, 21:29

Witam serdecznie.
Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość :)
Planuje zakup auta za około 30 000 zł wiem że sporo takich tematów na forum ale nikt nie poszukuje rodzinnych kombi :) Autem zamierzam wozić małżonkę i kilkumiesięczne dziecko - więc wiadomo wózek, fotelik itp.. Jako że jestem jeszcze młody (przynajmniej tak się czuje) moja sytuacja rodzinna może ulec jeszcze powiększeniu :) ale chciałbym też żeby autko było fajnie wyposażone.Autem pokonuje w ciągu roku około 25-30 tyś. km
Wszystkie dotychczasowe auta miałem zagazowane i zawsze to sobie chwaliłem więc fajnie by było gdyby kolejne też można było śmiało gazować:)
Zastanawiam się nad:
Citroen C5 III:
+ fajne wyposażenie
+ komfort
+ wygląd
- citroen ?
Ford Mondeo:
+ tani w eksploatacji
+ duży wybór
BMW E60
- za 30 000 10 letnie auto
- wysokie koszty utrzymania

Proszę o opinie:)
agrest41
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 08 1926
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Mazda 323f BA
Silnik: 1.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

25 Lip 2015, 18:54

Ciężko o dobre e60 nie wymagającego wkładu. Chociaż u mnie w firmie wystawili teraz e60 520i za... 18 500zł, a jedyne wady to zarysowania i ubytki lakieru. Oczywiście jeden właściciel, czyli zakład pracy.

Nie dawałbym mnusa citroneowi za markę, bo akurat model bardzo udany. Najlepszy typ jak rozpatrujesz LPG, bo Ford już go tak nie lubi w pojemnościach do 2l.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

25 Lip 2015, 20:07

C5 III generacji to będzie bardzo dobry wybór, duża szansa na zakup auta od prywatnego właściciela bo komisy nie chcą tych aut przyjmować tłumacząc że ciężko je sprzedać, a jak jeszcze znajdziesz takie z pneumatycznym zawieszeniem to sama przyjemność jeździć takim autem, tylko ważne żebyś kupił z manualną skrzynią biegów bo automat nie jest udany
Shatanka
Początkujący

Prawo jazdy: 22 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Rok produkcji: 2008

25 Lip 2015, 20:12

Forda bym nie gazował a innego niż 2.0 w tym budżecie nie dostaniesz. Chyba że trochę szaleństwa i za 25k kupić ST220. :ok:
Z innych propozycji Vectra 2.0T, też nie za caly budżet.

dzida napisał(a): u mnie w firmie wystawili teraz e60 520i za... 18 500zł
Bier na handel :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

25 Lip 2015, 21:14

jakby była wolna gotówka to bym wziął tym bardziej, że przebieg sensowny czyli 220k :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

25 Lip 2015, 21:23

dzieki za odpowiedzi ale...
duża szansa na zakup auta od prywatnego właściciela bo komisy nie chcą tych aut przyjmować

na allegro/ tablicy i mobile.de sami handlarze:/ a z nimi to różnie bywa
agrest41
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 08 1926
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Mazda 323f BA
Silnik: 1.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Co wpływa na wygląd zewnętrzny samochodu?
    Stylistykę samochodu kreują nie tylko względy estetyczne, ale i cała długa lista czynników wpływających na nasz portfel i bezpieczeństwo. Popularność samochodu w bardzo dużej mierze zależy od jego wyglądu. Stylistyka ...