Rodzinne kombi z funkcją frajdy dla ojca za 20tys

21 Sty 2020, 01:07

Serwus.
Aktualnie posiadam Seata Leona I.
Celuje w auto rodzinne czyli kombi, gdzie bez problemu wrzucę wózek, zakupy, worek cementu i pijanego szwagra, a i jeszcze miejsce zostanie.
Chciałbym przeznaczyć maksymalnie 20 tys na auto + 3-5tys na wkład z marszu.
Rocznie przejeżdżam około 20tys km. Szukam auta w PB gdzie założę lpg lub od razu PB+LPG.
Aktualnie jest to szukanie igły w stogu siana, nie mogę wytypować tego jednego i się na nim skupić dlatego proszę Was o pomoc. Mam kilka swoich typów. Miło by było aby ktoś ewentualnie skonfrontował czy jest sens skupiać się na niektórych markach lub podał inną propozycję oraz dlaczego.

- Subaru Legacy IV 2.0 165KM - problem z zaworami w przypadku LPG, słabe hamulce które warto wymienić, wymiana dwumasy na jednomas aby koszty nie zabiły.Po za tym auto chyba perfekcyjne, jednak czy 20k to nie za mało na ten model?
-Volvo V40 2.0T - z pozoru kombi, czy na pewno rodzinne? Alfa 159 też niby rodzinna, a nagimnastykować się trzeba aby coś tam zapakować.
-Volvo V50 2.5t T5 230KM lub 2.4 170KM - tak jak powyżej jeśli chodzi o miejsce
-Volvo V70 II 2.4 170km lub 2.5T 210KM - idealne?
-Audi A4 B6 1.8T lub 2.4 - dużo znajomych śmiga tymi autami, w miarę tanie części, jednak co chwilkę jakieś małe pierdoły do roboty. Sam mam vaga i nie narzekam na koszty, ale co chwilę coś tam trzeba jednak grzebać.
-Ford Mondeo MK4 - internety mówią że auto pancerne, czyżby?
-Renault Laguna III 2.0T - piękne kombi :oops:
-Toyota Rav 4 II - taki tam mój wytwór wyobraźni
Loczeski
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 07 02 2009
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Kia Sportage II
Silnik: 2.0 142KM
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

21 Sty 2020, 08:10

Rav i sub to flaki w oleju. Jak myślisz o rav to zastanów się na outlanderkiem turbo. Na początek zrobisz program i poziom frajdy mocno wzrośnie a potem dłubniesz go na 300+ i frajda jest konkret. Lpg przyjmuje na luzie. Ma swoje wady ale w tej kasie trudno o substytut.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

22 Sty 2020, 23:06

szybki napisał(a):Rav i sub to flaki w oleju. Jak myślisz o rav to zastanów się na outlanderkiem turbo. Na początek zrobisz program i poziom frajdy mocno wzrośnie a potem dłubniesz go na 300+ i frajda jest konkret. Lpg przyjmuje na luzie. Ma swoje wady ale w tej kasie trudno o substytut.

Mógłbyś rozwinąć, dlaczego flaki z olejem oraz wady outlandera :?:
Loczeski
Nowicjusz
Awatar użytkownika

23 Sty 2020, 11:55

Loczeski napisał(a):Mógłbyś rozwinąć, dlaczego flaki z olejem oraz wady outlandera

Nie wiem co chcesz rozwijać bo napisałeś o funkcji frajdy trzeba sobie wyjaśnić co to jest dla Ciebie frajda. Np: RAV4 rusza i hamuje to już może być frajdą :D

Out1 rdzewieją mu tylne błotniki w tej części pod drzwiami i tylna belka. Temat łatwy do zweryfikowania i do naprawy co nie zmienia faktu że Janusz jak widzi skorodowany błotnik to ucieka.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

02 Lut 2020, 23:04

Aktualnie frajdę sprawia mi 180km. Nigdy nie miałem 4x4 więc to też zaliczam do frajdy. Z innych aspektów frajdą są małe koszty napraw :naughty:
Loczeski
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najlepsze ciągniki siodłowe dostępne na polskim rynku
    Ciągniki siodłowe to kluczowe maszyny w transporcie drogowym. Na polskim rynku można znaleźć wiele marek i modeli ciągników siodłowych, które oferują różne parametry techniczne, wyposażenie, cenę i jakość. ...