Witam szanownych forumowiczów. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zmiany swojej E46 330cd na jakieś większe, wygodniejsze rodzinne autko w kombi. Tutaj pojawia się problem gdyż ciężko mi się na cokolwiek zdecydować.
Chciałbym połączyć pojemność bagażnika z komfortem i wygodą podróżowania przy taniej eksploatacji. Zaznaczam iż na osiągach zbytnio mi nie zależy, dość sobie już poszalałem bmw i czas przyszedł na coś spokojnego co będzie powolutku, monotonnie się toczyć do wybranego celu
Od samochodu oczekuje
- taniej eksploatacji
-pojemnego bagażnika
-wygody i komfortu, nie to co w e46 gdzie jest już dla mnie za nisko i za twardo
-w miarę młodego rocznika
Mam kilka typów modeli między, którymi się zastanawiam:
1. Kia ceed 1.6crdi 90M lub 115KM min 2009r lift ewentualnie 1,4 benzyna
Wydaje mi się że to byłby idealny samochód jak na moje wymogi tanie, oszczędne i bagażnik 530l, lecz jak z jakością tego wozidła po kilku latach? Chciałbym, żeby przyszłe autko posłużyło mi min 5 lat
2. Ford Mondeo Mk4 min 2008r również pojemny bagażnik. Tutaj boję sie troche diesli i czy alternatywą dla koła dwumasowego byłby automat?
3 Renault Laguna III.
Zastanawiam się jeszcze nad Mercedesem w203 lub w211, ale koszty utrzymania mogą być bardzo wysokie. Szczególnie, jeśli chodzi o zawieszenie w e klasie.
Liczę na Waszą pomoc i może podacie mi również jakies ciekawe propozycje kombi do ok 25tys jak i w sumie coś ze starszych solidnych roczników do 15 tys zl. Pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()