Witam,
Szukam już od pewnego czasu nowego auta i że mam duże i specyficzne wymagania to potrzebuje pomocy bo nigdzie nie mogłem znaleźć tematu czy artykułu który by porównywał/omawiał samochody w takiej kategorii.
Szukam nowego samochodu do 170tyś które było by bardzo praktyczne, ale z odrobiną sportowego charakteru.
Moje najważniejsze wymagania:
- Benzyna, przynajmniej 8s do setki, nie ogromne spalanie, automat.
- Ładny design, sportowy, czarne dekoracyjne wykończenia nadwozia (bez chromu!
![Razz :P]()
).
- Komfortowy na co dzień, sportowy na okazje, musi być w miarę pojemny, w przyszłości zapewnie będzie musiał wozić wózek dla dziecka
![Uśmiechnięty :)]()
- Wyposażenie bogate, raczej większość z tego co można wybrać, najważniejsze: bardzo wygodne fotele elektryczne z pamięcią i podgrzewaniem (mile widziany masaż/wentylacja), tempomat adaptacyjny (w korku i na autostradzie), dostęp bez kluczykowy, bagażnik el. otwierany, klima min 2 strefowa, dobrze działający system multimedialny (android auto), podgrzewana szyba przednia, itp. itd.
Z tego co znalazłem (a trochę szukałem) znalazłem Octavię RS(245km) oraz Cupra Formentor(190km) obie w bardzo bogatych wersjach, chodź Octavia pod względem wyposażenia(lampy matrix,. masaż), mocy i miejsca wygrywa. Cupra wygrywa designem (genialny wygląd wewnątrz jak i zewnątrz) i prawdopodobnie prowadzeniem (na jazdy oboma jestem umówiony na przyszły tydzień).
Czy myślicie że jest cokolwiek jeszcze na rynku co mogło by dorównać powyższym furom?
Co też uważacie o powyższych, serce mówi Cupra, rozum Octavia, a Wy?