Rodzinny: Ceed, Astra, Vectra, Mazda 6 ?? Do 20000zł

06 Paź 2014, 15:40

Witam wszystkich!
Od jakiegoś czasu czytam to forum i nie potrafię się zdecydować, w końcu postanowiłem napisać!
Szuakm samochodu rodzinnego (kombi, ewentualnie sedan, rozważę też wszystkie inne propozycje). Kwota jaką chcę wydać na samochód to max 20000 zł. Rocznie pokonuję ok 10000km, wszystko raczej na krótkich odcinkach, sporadycznie dalsze wyjazdy. Najbardziej podoba się mi i mojej żonie Kia Ceed, ale w budżecie ciężko ogarnąć dobrą kijankę. Polećcie coś ciekawego. z góry dzieki
fusss
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Punto
Silnik: 1.1
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

06 Paź 2014, 16:50

Toyota Avensis 1,8 to ciekawy wybór. Nieduże spalanie jak na te gabaryty samochodu. Nie rdzewieje, rozrządu nie trzeba wymieniać(łańcuch). Myślę że za 20 -23 tys. można już coś sensownego wybrać.
kryspinniemy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 2009
Auto: Honda Civic
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

08 Paź 2014, 19:47

A może z forumowiczów ktoś ma do polecenia jakiś konkretny pojazd?
Może jeszcze coś innego, bo samochodów na ogłoszeniach dużo ale chyba za dużo bo nie wiadomo co wybrać,,,
fusss
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Punto
Silnik: 1.1
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

11 Paź 2014, 07:56

Wklejanie linków nic nie da,bo rzeczywisty stan techniczny można zweryfikować tylko w realu. Na foto to są cuda,a jak się przyjedzie na miejsce ,to już tak różowo nie jest. Oglądaj auta w swojej okolicy! Nie warto przemieszczać się po 100 km i stale się zawodzić... :)
Do 20 tys proponuję Lagunę II po liftingu od 2005 roku. Auto poprawione i nieawaryjne,a do kupienia za śmieszne relatywnie pieniądze z uwagi że ludzie nie wiedzą,że z królową lawet sprzed liftu ,to to auto niewiele ma wspólnego!!! Ma jakość Laguny III ,a jaka ona jest ,to poczytaj.Poczytaj na forum nawet tym !!!
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie auto z 3 niezależnymi fotelami ISOFIX z tyłu?
    Jakie auto rodzinne warte jest obecnie uwagi? Wymagania: 3 niezależne fotele z tyłu na ISOFIX (2 foteliki + na środku dorosła osoba swobodnie siedząca, ew. trzeci fotelik), benzyna (najlepiej ładnie tolerująca LPG), ew. bardzo ...