Rodzinny samochód do 10 tys. zł

14 Wrz 2011, 16:36

Witam,

Szukam rodzinnego samochodu (dla 4 osób) do 10 tys. zł. Obojętnie, czy to będzie sedan, kombi czy hatchback, byleby nie było zbyt ciasno. Najlepiej w diesel'u lub LPG. Zastanawiałem się nad Fordem Mondeo MK3 i Fordem Fusionem, ale nie wiem, czy budżet nie jest za niski (chociaż bardzo podoba mi się Mondeo, ma bardzo nowoczesny wygląd jak na samochody tego rocznika i tej klasy). Ewentualnie rozważałem jeszcze Skodę Octavię, Fabię w kombi, Astrę II sedan/kombi lub Golfa IV. Ale jak mówiłem, Mondeo jest moim faworytem, pytanie tylko, czy 10 tys. zł to nie za mało?
Offro
Początkujący

14 Wrz 2011, 17:08

W 10 tys ciężko będzie znaleźć coś dobrego z tych propozycji co podałeś. Polecałbym Opla Vectrę B. Bardzo mała awaryjność, na brak miejsca nie można narzekać i wygląd też ładny. A w tych pieniądzach można kupić już naprawdę dobry egzemplarz.
Mały23
Nowicjusz

Auto: Opel Vectra

14 Wrz 2011, 17:19

Nie, stanowczo nie Vectra, mam złe doświadczenia z nią, ogólnie jestem zniechęcony do Oplów, dlatego i do Astry, mimo dobrej opinii, nie jestem przekonany.
Offro
Początkujący

14 Wrz 2011, 17:27

Lepszy gnijacy Ford od Opla w ocynku?

A tak na powazniej, to przy 10 letnim autku, awaryjnosc zalezy glownie od historii danego autka i od tego na co trafisz. Wez pod uwage ze taki samochod czesto uczestniczyl przynajmniej raz w wiekszej lub mniejszej kolizji oraz mial srednio 2-3(jak nie 4) wlascicieli przed toba.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

14 Wrz 2011, 17:31

Miałem już Vectrę i nieprzyjemności z nią związane, dlatego nie zaufam po raz kolejny temu autu, nawet, jeśli to wina poprzednich właścicieli. Mamy chyba szerszą paletę aut do 10 tys. zł i spełniających pozostałe wymagania?
Offro
Początkujący

15 Wrz 2011, 09:57

Witam, i jak, macie jakieś propozycje, oprócz Vectry? :)

EDIT: Może Passat B5 przez FL lub Volvo S40?
Offro
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak przygotować auto do wyjazdu na wakacyjny urlop?
    Na początku roku 2022 większość (56%) dorosłych Polaków zadeklarowała, iż w bieżącym roku zamierza wyjechać w celach wypoczynkowych lub turystycznych na co najmniej 2 dni – wynika z danych CBOS. Wielu respondentów ...