REKLAMA
Witam
= Budżet - 22 tys plus do tego pakiet startowy i doprowadzenie do stanu okolo 2-3 tys zł
= Rejon - woj. Podlaskie
= Użytkowanie - miasto i jeszcze raz miasto.. niestety ale odcinki raczej male. Raz w miesiacu trasa 200 km a w wakacje raz w miesiacu 600 km - Moj sredni roczny przebieg 8-10 tys km.
= Własne potrzeby - samochodem bede jezdzil ja i zona oraz dojazdy do szkoly, pracy itd. I bardzo wazna wiadomosc samochod ma byc wygodny i posiadac sporo miejsca, bo do pracy nie jezdze sam tylko z 4 innymi ludzmi, do szkoly dzieci, i na wycieczki rowniez potrzeba miejsca. Narazie rodzina 2+1 ale.. sa plany na jeszcze .
Obecnie jezdzimy Audi a4 b5 1.8T i nie mial bym nic przeciwko procz tego ze ciasno w nim i wygody to ja i inni tam nie ma. Rozne naprawy czasem dobijaja, niby pierdolki ale jednak i ciagle cos bo rocznik 96" wiec dlubac mozna bez konca. To juz Vectra B ma wiecej miejsca w srodku.. Astra II szału nie ma, Vectra C miejsca sporo ale tam tyle plastiku ze nie ogarne tego chyba po przejsciu z Audi.
Moje typy to Mazda 6 - jezdzilem i w sumie spoko, miejsca raczej ok, silnik w benzynie i bez lpg napewno bo przy moich przebiegach to nie oplaca mi sie, tylko ta rdza, ona jest wszedzie, zawieszenie, blaszki, a kamienie obijaja sie jak przez papier i slychac w srodku dosc glosno.
Ceed - hmm.. czasem jezdze Sportage z 2011 roku i plastiki tez nie za ciekawe ale przyjemnie sie jezdzi takim samochodem i nie meczy w trasie i nawet w benzynie 1.6 GDI jezdzi sie dosc dynamicznie na pozytywnym spalaniu, oczywiscie wyprzedzanie to porazka no ale cos za cos..
Astra II - jezdzilem i po prostu to nie jest to..
Accord - chciałbym i najlepiej to VIII bo VII no inna epoka, napewno z nimi ok jak zadbany ale chciałbym ta dekade nowszy samochod miec.
Zafira I - Wersja OPC jak najbardziej, ladna, pelne energii ale jak juz to wolal bym chyba 1.8 i co najwyzej optic OPC.. A w srodku hmm no nie porywa serca..
Zafira II - za malo kasy i czy potrzebuje az 7 miejsc ? Raczej nie..
Napewno chce cos z dostatkiem mocy, mysle ze max 2.0 w benzynie. I nie chcial bym sporo mniej mocy niz w mojej 150 KM bo mocy mi tu starcza i do sprawnego wyprzedzania jak i polatania na odstresowanie z roznymi samochodami, bo jak by nie bylo samochod to ma sprawiac mi radosc z jazdy jak i spelniac dosc pozytywny standard bezpieczeństwa.. to tyle narazie Lider mimo to stawiam Mazde i bardziej 6 niz 3 a 5 hmm nie wiem czy chce "Vana". Nie chce starszego auta niz mam ani w srodku ani na zew.. jesli za duzo wymagam to zejde na ziemie