REKLAMA
Witam,
Obecnie jeżdżę Citroenem Xsara Picasso (2010 r., 1.6 wolnossące z LPG, 162 tys przebiegu). Auto sprawuje się bez zarzutu, kupiłem od 1 właściciela z PL. Ale urodziło mi się 3 dziecko i myślę o zmianie auta. Najważniejsze kwestie: nawet małe ale dodatkowe 2miejsca (jestem pewien, że od czasu do czasu będą w użyciu), duży kufer, możliwość bezproblemowego wsadzenia 3 fotelików. Mieszkam w Krakowie, w miarę w centrum i boję się kupować diesla (z roku na rok coraz bardziej straszą zakazem wjazdu ON do miasta) poza tym sporo mam dojazdów do pracy przez miasto (ok 6km). Dlatego chciałbym kupić coś benzynowego (ewentualnie pod montaż LPG). Budżet jak w temacie ok. 35-40k, w tych pieniądzach myślałem o: Chevrolecie Orlando (1.4 turbo, ewentualnie 1.8 wolnossący), Zafirze (1.4 turbo), C8/8007 (2.0 benzyna), Espace/Grand Espace 2.0 turbo, w grę wchodzą też C4 grand Picasso i 5008 (ale tutaj chyba trudniej o dobrą benzynę), na rozsądnego S-Maxa czy Galaxy chyba budżet za mały. Jak ktoś ma jakieś sugestie w kwestii wyboru z tego co podałem albo jakieś inne modele bardzo proszę o opinie.