Czego mi więcej do szczęścia potrzeba? Minivana rodzinnego! Tej sentencji trzymałem się całą drogę, powtarzając ją jak mantrę, aż w momencie odbioru auta, gdy powtórzyłem to prawdopodobnie 50-70 razy uwierzyłem i z wielkim entuzjazmem wsiadłem do testowego PEUGEOTA 5008!
Miałem wcześniej okazję pokonać dłuższy dystans CITROENEM C4 GRAND PICASSO, należącym do grupy PSA i przyznam, że plastikowość wnętrza (co prawda dobrej jakości) ale przytłaczała mnie na każdym kroku. Zazwyczaj niedaleko pada jabłko od jabłoni, lecz w tym wypadku byłem pozytywnie zaskoczony! Ale po kolei, choć od debiutu modelu na rynku europejskim minęły już mniej więcej 2 lata, jednak 5008 nie jest tak popularny jak Renault Scenic Grand czy wspomniany wcześniej Citroen. Może to jeszcze brak przekonania, w końcu firma z lewem na masce dopiero raczkuje w segmencie mniejszych vanów.
5008? Jak rozszyfrować ten znak? Tutaj należy zabawić się w detektywa Cyfra 5 to nawiązanie do historii i modeli sprzed minimum dekady. „Podwójne zero” to na pewno nie licencja na zabijanie jak to miało miejsce w przypadku Jamesa Bonda, lecz oznaczenie modelu o większych gabarytach – 308 i 3008. Ostatnia cyfra to trend – oznacza sklasyfikowanie sylwetki podążających już nową linią nadwozia – choć 5008, jest autem jeszcze pomiędzy dużą paszczą stosowaną chociażby w Peugeocie 307 czy 407, a najnowszym designem stosowanym w debiutującej niedawno 508-ce.
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Hybryda do miasta? - jak sprawdza się hybryda w mieście, spalanie? Ciekawy temat odnośnie spalania w mieście hybryd różnych marek. Jak wiadomo hybryda najoszczędniej wypada właśnie w ruchu miejskim więc warto dodać w tym temacie kilka przykładów z rzeczywistym spalaniem. Ja ...
Baza z danymi technicznymi samochodów marki PEUGEOT. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu. Sprawdź: dane techniczne PEUGEOT
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.