REKLAMA
Witam, tak jak w temacie, czyli szukam autka rodzinnego - nie musi być od razu 9 osobowy, 5 miejsc jest ok, ewentualnie 7 i wtedy bez bagażnika, bo osobowy autobus typu grand escape odpada, ma być duży, ale nie autobus. Wyższy - czyli coś wyższego niż typowe sedanki jak passaty itp lub broń boże jeszcze niższe, ma wygodnie wkładać się dzieci do fotelików, wsiadanie również musi być wygodne - no czyli po prostu wyższy. Nawet Matiz jest lepszy pod tym względem niż mój aktualny samochód czyli vectra C, to nie musi być od razu tir, żeby po drabinie wchodzić, ale wysokość typu Merca A klasy, Sharana itp. Silnik benzynowy to konieczność, zamierzam sam zakładać instalację, ponieważ zamierzam następny samochód trzymać jakieś dłuższe lata. Prawdopodobnie odpada turbo benzynka ze względu na to, że do pracy jeżdżę 10km w jedną stronę, a to droga jakieś 7-12 minut, a z tego co mi wiadomo, to turbinka powinna się rozgrzać ok 10 minut oraz schłodzić kilka minut przed wyłączeniem, więc po co robić sobie z 7-12 minut 20-30. Rocznik 2004+ starszym niż mam jeździć nie chcę. Mocny - 13 sekund do setki mnie nie zadowala, nie więcej niż 10s, lubię jeździć dynamicznie i pod światłami nigdy nie odpuszczam . Cena? No właśnie najlepiej do 25 tysięcy. Tylko ten "MOCNY" nie oznacza 4 litrowego silnika z 300km, który spali 25 litrów gazu, raczej myślę o spalaniu w granicach 15 litrach gazu, myślę, że to nie aż taka niska granica, mam doświadczenie z grand vitary 2.7 188km - 16L gazu, więc chyba wiele nie żądam.
Jeżeli podrzucicie jakieś ciekawe linki z serwisów aukcyjnych to się wcale nie pogniewam,
z góry dzięki za odpowiedzi.
Proszę od razu podawać polecane silniki.