Roomster czy Focus?

30 Paź 2017, 20:44

tylko co z tego że lepiej wygonany jak autor pytał który tańszy i ten wybiera :yes:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

30 Paź 2017, 22:59

Fate: Racja. Skoro oba mi pasują i są porównywalne jak dla mnie pod względem komfortu, w dodatku często Roomster jest tańszy w zakupie, ma tańsze części to po co wybierać droższy? No chyba, że któryś by się bardziej podobał, to wtedy jest sens :)

A wniosek z dyskusji jest taki, że: nie ma aut bardziej i mniej komfortowych. To zawsze subiektywne. I nadal dziwi mnie skąd w Roomsterze tyle miejsca na nogi. To musi być na podłodze Octavii robione a nie Fabii :)
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

31 Paź 2017, 00:14

pit85 napisał(a): nadal dziwi mnie skąd w Roomsterze tyle miejsca na nogi. To musi być na podłodze Octavii robione a nie Fabii
dokładnie tak, ta sama podłoga ma zastosowanie w
Roomster
Octavia
Golf IV
A4 B5

Roomster jest autem godnym polecenia jeżeli ktoś nie ma wymagań szczególnych co do auta. Jeżeli ma spełniać Twoje oczekiwania i zawieźć Cię z punktu A do punktu B to jak najbardziej warto. Skody to dobre wdzięczne auta w niskich pieniądzach, nie ma tam nowinek i pierdół elektronicznych co zmniejsza ryzyko awarii, są oparte na starszych sprawdzonych konstrukcjach, Skoda to poprostu budzetówka VW tak jak Dacia Renaulta. Dla niewymagających wystarczy.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...