Ropa coraz droższa!

19 Lis 2007, 12:22

ee to lipa.. to tylko wychodzi na to, że najlepiej LPG, albo kupować ropę od ludzi 'budujących autostradę' ;] Oni zawsze mają jej sporo i jak budowali koło nas A2 do Poznania to chętnie handlowali :P
Zapraszam do odwiedzania bloga, na którym piszę.
anarchoman
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź

19 Lis 2007, 12:38

nie każdy mieszka tam gdzie budują autostrady
Daniel
sarbia
Nowicjusz

Miejscowość: krosno odrz

19 Lis 2007, 15:37

albo trzeba zacząć jeździć komunikacją miejską :D zawsze to oszczędność :) czasami nie trzeba kasować biletu i jechać na "gape"a samochody wyciągać na weekendy, wtedy sie skończy kłopot z drogim paliwem :D
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

19 Lis 2007, 16:01

Jak byś wydawał po 2000zł miesięcznie za paliwo do osobówki to też byś się zastanawiał nad ceną paliwa
Daniel
sarbia
Nowicjusz

19 Lis 2007, 16:24

no to mówię lepiej wydać 40 zł na karnet niż 2000 zł na paliwo, danej i można spotkać nowych ludzi :D
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

19 Lis 2007, 16:30

Ha ha żeby ta komunikacja wszędzie jeżdziła i na czas
Daniel
sarbia
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster - historia
    Duster odniósł prawdziwy sukces, zdobywając serca 400 tysięcy klientów w ciągu niewiele ponad 3 lat od jego wprowadzenia do sprzedaży. W 2012 roku uplasował się na przykład w pierwszej dziesiątce najlepiej sprzedających ...

19 Lis 2007, 19:48

skoro komunikacja nie dojeżdża tam gdzie chcesz to pozostaje ... ROWER !! :D to wydajesz tylko na wodę 8) oszczędności ogromnie, na paliwo nie wydajesz a to same zdrowie i przyjemność :) tylko nie teraz bo zimno, ale jak tylko zacznie sie robić ciepło to super alternatywa :D :D :D
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

21 Lis 2007, 09:09

Zawsze to jest jakas opcja. Chociaz sądze ze nie kazdego to zadowoli...mam nadzieje ze cena paliwa spadnie bo to oznacza dla wielu uzytkownikow niestety ale pozostawienie auta i na piechotkę albo MPK.

U mnie w Olsztynie cena ropy sięga ok. 4.30 zł wiec jest dosyc wysoka. Mam nadzieje ze w niedlugim czasie spadnie...
===RAVER===
Raver
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olsztyn

21 Lis 2007, 18:38

Witam wszystkich w słubicach sprzedają biodisela (B-20) za 4.05 zł tylko szkoda że tych stacji jest tak mało zawsze to 20 groszy mniej na litrze.
Daniel
sarbia
Nowicjusz

22 Lis 2007, 11:27

Biodiesel.....? hmm...moze i tanszy ale podobno jest to paliwo słabsze....tak słyszałem...a co wy o tym sądzicie..?
===RAVER===
Raver
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Lis 2007, 14:01

Biodiesel -w moim aucie nie widzę różnicy ani w spalaniu ani w mocy, wręcz polecam
Daniel
sarbia
Nowicjusz

22 Lis 2007, 14:36

a jakie masz auto?
===RAVER===
Raver
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Lis 2007, 15:35

mietka 136 konnego
Daniel
sarbia
Nowicjusz

23 Lis 2007, 22:39

aha...ja akurat nie oszczedzam na paliwie bo kupuje zawsze najlepszej jakosci....by pozniej nie tracic na osiągach...moc jest dla mnie wazna i sprawnosc auta także, wiec tankuje tylko na Znanych i dobrych stacjach.
===RAVER===
Raver
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Lis 2007, 22:31

O ile pamięć mnie nie myli to niektórzy producenci zagrozili utratą gwarancji na jednostkę napędową w przypadku używania biopaliw. Chodzi o paliwa z 20% dodatkiem biopaliw do ropy. Bodajże Skoda się burzyła ostro, zgadzając się na 5%. Macie informację czy coś w tej kwestii się zmieniło?
Krytyk jest jak samochód - Im gorszy, tym więcej robi szumu...
Octavian
Nowicjusz