Ropniak w RS-ie!

21 Lut 2011, 19:14

Kolejne świetne sportowe auto zostanie zniszczone przez biurokratów i księgowych, którzy chcą zwiększyć sprzedarz swoich modeli. Tym razem ofiara ma paść Ford Focus RS. Ten uliczny potwór, wzorowany na Focusie WRC, o mocy 305 KM (W RS500 ma 350KM) jest drogi w utrzymaniu. Ale wszyscy o tym wiemy i nie ma co się dziwić, bo ten samochód jest sportową, bezkompromisową maszyną z najpotężniejszym przednim napędem na świecie. Musi być drogi. Szef sprzedarzy Forda w Wielkiej Brytani stwierdził, że aby używanie tego auta nie było tak drogie dla właścicieli, Ford wprowadzi do produkcji silnik wysokopreżny o podobnych osiągach. Niby osiagi będą podobne, ale to nie to samo. Widzial ktos kiedyś samochód WRC z dieslem? Świat się wali.. :sad:

Ropniak w RS-ie!
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Świdnica
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 115 KM

21 Lut 2011, 20:51

MUCHAV8 napisał(a):Niby osiagi będą podobne, ale to nie to samo. Widzial ktos kiedyś samochód WRC z dieslem? Świat się wali..

co nie to samo? czyżby uprzedzenie grało aż tak ważną rolę? podejrzewam że lpg w aucie też nie tolerujesz bo benzyna to królowa paliw;),
nie jestem zwolennikiem ropy ale jak zrobią ''tak żeby było dobrze'' to może być na ropę, prąd, gaz czy nawet na powietrze, byle by nie ucierpiały na tym inne parametry jak osiągi czy koszta.

''samochód WRC z dieslem? Świat się wali..'' - to nie jest tak, świat idzie do przodu. Kilka lat temu też nie widziano komórek czy internetu.
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

21 Lut 2011, 21:37

Może masz trochę racji. :neutral:

Co do diesli to nie mam do nich uprzedzenia, bo to zmienily sie przez lata i są jednostkami mocnymi o wysokiej kulturze pracy, ale auto wyjątkowe, które jest szczytem inżynieri powinno mieć silnik benzynowy tak jak to jest teraz.

Myślę, że nie tylko ja żyję z takim przekonaniem. :wink:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Świdnica
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 115 KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
    Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...
    [2018] Toyota Auris III
    Toyota zaprezentowała nowego Aurisa. Z wyglądu wg mnie jest progres nie tylko w porównaniu z poprzednikiem ale też z poprzednikiem poprzednika Kolejnym znakiem czasu jest to, że nie będzie w ofercie diesli. Coraz więcej ...