Rosnące ceny gazu - Co dalej ?

24 Lip 2008, 12:27

Tak się zastanawiam ile za rok o tej porze będzie kosztować litr gazu. Kilka dni temu lałem jeszcze za 2.06zł, wczoraj za 2.27 a dzisiaj jak jechałem do pracy to widziałem 2.29. Przecież to jest chore. Obawiam się, że w ciągu najbliższych miesięcy ceny gazu naprawdę mocno podskocza, co całĸowicie odbierze mi przyjemność z jezdżenia autem. Szkoda, że nie mamy żadnego wpływu na taki obrót sprawy. Jak sądzicie, jak potoczą się losy cen gazu i ogólnie paliw ?
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro

27 Lip 2008, 15:01

Cena paliwa jest obecnie zbyt wysoka w stosunku do jej faktycznej wartości. Niestety, ale spekulanci podbijają ją ciągle.

Dużo zależy od firm i państw które ropę wydobywają. Jeżeli zwiększą limity dziennego wydobycia to cena spadnie, ale problem w tym, że oni nie mają w tym interesu. Dla nich lepiej, że cena rośnie, a trudno sobie wyobrazić, żeby nagle wielcy odbiorcy wycofywali się z kupna ropy.

Podczas wakacji ceny na pewno nie spadną. Spadku wyczekiwałbym zatem we wrześniu, ale nie jakiegoś strasznie wielkiego.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Paź 2009, 12:47

Jeździsz na gazie i jeszcze narzekasz? to pojeździj sobie na benzynie to wtedy cena gazu będzie dla ciebie tania nawet jak będzie po 3,00zł
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

12 Lis 2009, 19:38

U nas,od piątku do środy LPG kosztowało 2,12,a wczoraj i dzisiaj 2,09.Więc staniał,nie wiem czemu.Ale to dobrze.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Lis 2009, 15:33

Gaz wcale nie jest drogi nie przesadzajcie.
Kingusia71
Nowicjusz

Miejscowość: P-ń