Rover 200, 214

17 Kwi 2009, 10:02

Witam, uparłam się by kupić roverka z serii 200.. Czy to dobry wybór? Na co powinnam zwrócić uwagę, przy zakupie tego samochodu? Mile widziane opinie i rady:)
rEwelus
Nowicjusz

17 Kwi 2009, 18:12

Nie, to nie jest dobry wybór. Podaj cenę, to coś się wymyśli. Podoba Ci się Corolla? [link do oferty na Allegro wygasł]
Rodri94

17 Kwi 2009, 21:39

Wiele osób co nie miały do czynienia z tą marką lub słysząc pojedyncze głosy będą ci odradzały ta markę. Ja ze swojej strony powiem, że warto jeśli będzie to zabany egzemplarz. silnik 1.4 występował w dwóch wersjach 8v 75km i 16v 103km. Problemem w tych silnikach jest przepalanie się uszczelki pod głowicą tzw. HGF jesli będzie olej w płynie chlodniczym lub na odwrót to jest źle.

Polecam forum roverki.pl
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

18 Kwi 2009, 20:19

Te samochody w niczym nie ustępują bryczkom niemieckim,wysoka jakość wykonania.Należy uważać na Rovera 75,tego bym nie polecał!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Kwi 2009, 21:47

PhantomASA1 napisał(a):Te samochody w niczym nie ustępują bryczkom niemieckim,wysoka jakość wykonania.Należy uważać na Rovera 75,tego bym nie polecał!

Wreszcie czytam jakieś pozytywne opinie o tej marce. Już myślałem, że całe forum jest anty-rover. Co do R75 to sam znam zadowolonego właściciela z dieslem produkcji BMW
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

18 Kwi 2009, 22:08

Nie ,nie chodzi mi o ten silnik BMW,nie chodzi mi o ten samochod z pięknym wnętrzem chodzi mi tylko o dostępność części nie jest z tym najlepiej!Tak przynajmniej było dotad.Znajomemu Włochowi padły wiatraki chłodnicy nie mogł kupić przez rok(używane)Samochód stal tyle czasu,nowe ?!Kosmiczne ceny,biedny nie byl ten makaroniarz polany sosem Tobasco :wink: ale nawet jego nie było na wiatraki stać,ja to bym sobie załozył od innego samochodu ale makaroni to makaroni !Miał problem jak ch...a.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator momentu obrotowego
    Jednostką stosowaną w samochodach do określenia momentu obrotowego jest Nm (niutonometr). Moment obrotowy zaś jest podstawowym parametrem, który charakteryzuje osiągi silnika spalinowego.

19 Kwi 2009, 13:32

Jeździłam tym samochodem i strasznie się na niego napaliłam, kolega który go posiada również jakoś nie narzekał na wadliwość autka.. Czytałam wiele opinii i są naprawdę przeróżne:P Jeśli chodzi o cenę to mam nadzieję kupić jakiś porządny za nie więcej niż 10 tyś zł... ale nie wiem czy to możliwe.. Za ile kupiliście swoje?
rEwelus
Nowicjusz