Rover 200 - Pytanie

15 Sie 2007, 13:46

Witam, mam pytanie
sprowadziłem samochód Rover 200 [bez klimy, abs. silnik 2000 td] z Anglii. Kierownica jest po prawej stronie, ile moze kosztowac przelozenie jej na lewą strone ? ile za cześci i ile robocizna u mechanika ?

z gory dzięki za pomoc

Pozdrawiam
w0jt3k7
Nowicjusz

15 Kwi 2008, 10:08

Razem cie to wyniesie ok 5000-6000zł .w Polsce taniej robią to na wschodzie niż na zachodzie kraju.Robocizna kosztuje ok 2000zł a części ok 3000zł.Tyle wiem bo dzwoniłem do kilku gości.Pozdrawiam ;-)
misza198818
Początkujący

Miejscowość: Wielkopolska

15 Kwi 2008, 15:43

Zanim zaczniesz przerabiać,popytaj w WK i na stacjach diagnostycznych,czy można nadal przerabiać samochody tak jak to było dotychczas.Gdzieś słyszałem lub czytałem,chyba w Motorze albo w Auto Świecie(cholerna skleroza),że żeby można było przerobić samochód,to musi on być do tego przystosowany fabrycznie przez producenta - muszą być po lewej stronie dziury na kierownicę,mocowania przekładni kierowniczej,pedały itd.Chodzi o to,że nie można samemu(nawet autoryzowany warsztat) wycinać w podwoziu otworów na np. kierownicę i mocowanie układu kierowniczego,ponieważ zmienia to i narusza konstrukcję samochodu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Kwi 2008, 17:54

Wiele samochodow juz fabrycznie bylo robione na rynek europejski jak i np angielski-tzn np takie passaty starsze maja dziury po tej stronie i po tej wiec przerobek by nie trzeba bylo robic.Z Roverem jest chyba podobnie ale nie jestem pewien wiec najlepiej spytac.Kolega juz i tak chyba nie potrzebuje naszej pomocy ;P
misza198818
Początkujący

Miejscowość: Wielkopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX 450h - duży luksusowy SUV
    RX 450h to duży luksusowy SUV o długości 4,89 m z napędem hybrydowym o mocy 313 KM, który przyspiesza do setki w 7,7 s. Zużycie paliwa wg WLTP wynosi od 7,6 l/100 KM. Testerzy Consumer Reports uzyskali średni wynik ...
    Trzymaj się swojego pasa!
    Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...