05 Cze 2007, 21:38
Witam!
Prosiłbym o pomoc w zdiagnozowaniu usterki, która od jakiegoś czasu staje się dla mnie coraz to bardziej uciążliwa.
Od strony kierowcy słyszę metaliczny dźwięk podczas hamowania/przyspieszania/skręcania. Amortyzator - wydaje mi się że nie ponieważ co jest najdziwniejsze w tym wszytkim ów dziwne dźwięki słychać przy dłuższej jeździe samochodem, bądź przy wysokiej temperaturze na zewnątrz (podczas ostatnich upałów prawie non stop). Gdy rano wsiąde do samochodu i zrobię jakieś 20 km (dystans do pracy) nie usłyszę ani brzdęknięcia (moja teoria-bo jest chłodno). Gdy to się pojawi czuję minimalne szarpnięcia w kierownicy. Gdy samochód stoi i nacisnę na maskę od stronie kierowcy słyszę ten dźwięk - ale nigdy gdy samochód jest zimny bądź gdy jest chłodno na dworze. Udałem się do warsztatu wymieniono mi jak podejrzewam "na czuja" wahacz, który wg mechanika był do wymiany i drążek. Nic nie pomogło, a nie chce jechać na kolejną bezsensowną wymianę (wiadomo koszty). Czy ktoś ma jakieś sugestie co to może być? Jeśli informacje są niewystarczające chetnie napisze coś wiecej....
Z góry dziękuję za wszystkie opinie.
Pozdrawiam!