Rover 25 2.0 TDI 2001 - jak się pozbyć?

03 Mar 2009, 15:59

Mam Rovera 25 z 2001 roku. Silnik 2.0 Diesel, przejechane 180 tys. Jak jeździł, to był szybkim zwinnym, niewiele palącym autkiem idealnym dla dziewczyny.

Problem w tym, że pada w nim silnik... chyba silnik. Jeździ, ale bardzo słabo. Mechanicy nawet nie chcą go oglądać ;) A ja biedna sama nie wiem co mam robić ;)
Prognozy: uszkodzone pompowtryskiwacze, albo jakaś głowica :/

Nie wiem co robić: sprzedać taki jaki jest, kupić silnik?

Prosze o pomoc i opinie!!!
Aleksandra
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

03 Mar 2009, 17:20

Coś kiepscy ci mechanicy skoro boją się brać za robotę, pewnie woleli by naprawić kolejne tdi z vw, na twoim miejscu poszukałbym jeszcze innych mechaników.
pirlo333
Początkujący

03 Mar 2009, 17:43

Chyba ktoś chce Cię zrobić w bambuko, w tym silniku nie masz pompo wtryskiwaczy. Zmień mechaników.

Pozdrawiam :D
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

04 Mar 2009, 17:16

Jeśli naprawdę okaże się,że silnik pada to żadne remonty tylko kupno używki ale pamietaj kupuj w szanującym sie punkcie,zapłacisz więcej ale otrzymasz gwarancję na silnik! Najpierw dowiedz się co jest do wymiany i jakie koszty,potem pytaj o cenę uzywanego silnika najlepiej z samochodu sprowadzonego z Anglii.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

04 Mar 2009, 20:24

Z tym kupnem silnika nowego to bym polemizował, zależy od ceny.. Jeśli naprawa jest 2x droższa to fakt.. trzeba poszukać nowego ale.. jeśli naprawisz silnik nawet przepłacając trochę więcej niż kupując drugi, masz pewność jaki on jest, co było w nim robione.. a ten co kupisz moze się rozwalić za miesiąc.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

04 Mar 2009, 20:43

Zgoda ale żądasz gwarancji,porzadny remont silnika z tulejowaniem nie bedzie tani,w ogóle remont silnika dla siebie to droga impreza ale oczywiście ,że zgadzam się z kolega,że to jest najlepsze rozwiązanie.Ja sam robilem porzadny remont silnika 10 lat temu,zrobiłem już 300kkm ,silnik dalej jak po remoncie i żadnej awarii ale to silnik zwykły gażnikowy ,benzyna,zabuliłem jak za woły w tamtych czasach ale oplaciło się! Teraz są inne czasy można kupić dobry silnik z rozbitka lub Anglika.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Japan Taxi - aplikacja taksówkowa na telefony i tablety
    Toyota szuka sposobów na umocnienie swojej pozycji w nowych, przyszłościowych branżach, dlatego angażuje się w nowoczesne usługi transportowe, oparte na technologii łączenia samochodów w chmurze. W tym miesiącu ...

06 Mar 2009, 14:12

Wejdz na forum roverki.pl i opisz swój problem a napewno ci doradzą co może być nie tak. Może się okazać, że to jakaś niedroga usterka np. przepływomierz do wymiany
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km