Rover 618i

01 Mar 2007, 20:10

Witam Wszystkich.

Jestem posiadaczem samochodu Rover 618i. Mam maly problem.
Z przodu mam dwie rozne opony. Jedna Pirelli a druga jakiejs innej firmy(zwykla tania opona).
1. Jesli pirelli jest po lewej stronie a ta zwykla opona po prawej to przy hamowaniu bardzo delikatnie sciaga na lewo, a przy przyspieszaniu dosyc mocno sciaga na prawo.
2. Jesli zamienie przednie opony to sytuajcja jest odwrotna. Przy hamowaniu bardzo delikatnie sciaga na prawo, a przy przyspieszaniu dosyc mocno na lewo.

Czy to wina opon na 100%? Czy ktos moze mi pomoc?
Z gory serdeczne dzieki.
Pozdrawiam.
Andrzejjj
Nowicjusz

• 01 Mar 2007, 20:19

Tak jest to na 100% wina opon poniewaz opony musza miec taki sam bierznik nie moga byc dwie rozne opny bo bedzie sie tak dziac jak mowisz
    Suzuki Forever :D
    Snagi
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kalisz

01 Mar 2007, 23:34

Dokladnie masz racje, trzeba mieć opony kompletami, nie mozna jezdzic na kazdej innej... pzdr
    laciu
    Początkujący

Miejscowość: Siepraw

02 Mar 2007, 00:22

Chyba ze sie jezdzi w Anglii, tu co do opon, to nie maja zadnych zastrzezen do roznych bieznikow, co jest conajmniej glupie... Ja tez mialem 2 rozne opony w Fordzie Mondeo, tez z przodu, i zorientowalem sie dopiero 3 dni temu, czyli jakies 4 miesiace po zakupie... Tu nawet serwisy jak wymieniaja opony, to najczesciej tylko te, ktore uznaja za stosowne, no chyba ze sobie zazyczysz inaczej :)
    DFireCrow

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Mistra - prototyp przeznaczony na rynek chiński
      Model koncepcyjny Mistra, najnowsza propozycja marki przygotowana specjalnie z myślą o chińskim rynku, debiutuje w Szanghaju podczas Międzynarodowej Wystawy Motoryzacyjnej (2013 Shanghai International Automobile Industry ...