Rozbity most Samurai co robic

02 Lip 2010, 09:14

Witam , najechałem Samurajem na głaz rozbiłem most , w tej części "grubszej " tam gdzie nalewa się olej na dole olej cieknie było tam już kilka wgnieceń,co teraz robić czy trzeba kupić nowy most czy może da się to pospawać lub coś ? czy mogę tak bez oleju podjechać do mechanika czy konieczna laweta ? czy takie osłony na mosty spawane lub przykręcane to dobra rzecz ?
KKrzysiek
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków

02 Lip 2010, 10:03

Najlepiej rozebrać i zobaczyć jak bebechy,choć wątpię żeby były nietknięte, zależy jak mocno rozwaliłeś, może wystarczy wymiana obudowy a jak nie to nowy most.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

02 Lip 2010, 11:50

a po naprawie wzmocnij gruchę mostu. dobrym patentem jest dno butli gazowych (2, 3, 11kg) - mocne diabelnie i dobry kształt mają :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

02 Lip 2010, 12:31

od razu kup cały most, wcześniej czy później i tak ukręcisz półoś czy zmielisz bebech :mrgreen: bedzie w sam raz na wymiane :wink:

a co do gruszki to jak Karson mówi obspawaj ;) jak masz troche kasy to kup sobie osłone (na alledrogo są dostępne) albo wykonaj sam, nie jest to mega trudne ;)
jedna rada miejsca na korki (wlewowy spustowy) wytnij przed montażem :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekologiczne taksówki elektryczne Nissan LEAF w Zurychu
    Po Amsterdamie, Nowym Jorku, Tokio, Meksyku i Sao Paulo także Zurych będzie dysponował flotą stuprocentowo elektrycznych taksówek Nissan LEAF oferujących przewozy w największym mieście Szwajcarii. Elektryczne taksówki ...