Rozkmina-Citroen c4 czy..

20 Wrz 2014, 15:05

Witam

Będzie,to moje trzecie auto. Rocznie jeżdżę 12-15 tysięcy,obecnie posiadam diesla zastanawiam się nad zakupem Citroena C4 1.6 z gazem lub dołożyć i założyć gaz. Autko bardzo pasuje mi 3D lecz wchodzi opcja 5D. Ogólnie ocena auta jest dobra, nikt nie narzeka chociaż ostatnio dowiedziałam się,że w CC4 lubi siadać elektryka. Wiadomo,że to francuz znam opinię,już jednym jeździłam,ale zależy na co się trafi.. Proszę o jakieś informacje jak te autko się eksploatuje,czy są jakieś problemy,czy lepszy inny silnik. A przede wszystkim na co zwracać uwagę kupując. Wiadomo,że silnik,skrzynia...
niebieska
Nowicjusz

Auto: wiele

23 Paź 2014, 16:33

ja bym na twoim miejscu nie kupował auta z gazem tylko kupił bez gazu i założył sam instalacje w jakimś porządnym warsztacie - to zminimalizuje ewentualne komplikacje.
matheo789
Początkujący

Miejscowość: Białystok

23 Paź 2014, 20:41

pytanie ile masz na auto i wogóle, o której generacji piszesz
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Paź 2014, 21:56

13-14 tyś.. Generacja I czyli od 2004r..
niebieska
Nowicjusz

24 Paź 2014, 17:07

to celuj w auto bez LPG z silnikiem 1,6/109KM i załóż instalacje potem
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

24 Paź 2014, 21:40

spotkałam się z opinią,że 1.6 gazowany nie bardzo ma się dobrze z np. elektryką. Wypowie się ktoś
w temacie? Został mi polecony silnik 1.6 ale HDI 110km ale jednak spalanie wydaje mi się mniejsze mają gaz... ? :unsure:
niebieska
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Roadster - bezkompromisowy kabriolet
    Tak jak określenie kabriolet dotyczy szerokiego zbioru samochodów ze zdejmowanym dachem, pod pojęciem roadster kryją się już prawdziwie emocje. "Roadstery wyewoluowały z kabrioletów. W nadwoziu tego typu, o ...
    Silnik F20C - Honda
    Honda słynie z bardzo dobrych silników oraz słynnego systemu zmiennych faz rozrządu VTEC. Jednym z najciekawszych motorów stworzonych przez japońskiego producenta jest ten zastosowany w Hondzie S2000. Wykonana ...