Rozładowywanie się akmulatora - Mercedes C220 Coupe

23 Lis 2010, 18:14

Witam. Posiadam Mercedesa C220 Coupe o pojemności silnika 2148. Rocznik 2002, 143 KM.
Auto kupiłem w maju i przez 3 miesiące jeździłem bez kłopotów. Po tym czasie rozładował mi się pierwszy raz akmulator i wymieniłem go na nowy. Nic by nie było w tym dziwnego, jednak rozładował się po tygodniu. Samochód nie chciał zapalić, więc go naładowałem ponownie i po 3 dniach znowu się rozładował. Próbowałem włożyć inny akumulator (nowy) i problem powtarzał się za każdym razem - tzn. prąd trzynał maksymalnie tydzień. Byłem u 3 elektryków i każdy powiedział, że auto jest sprawne. Jednak moim zdaniem akumulator nie powinien się tak szybko rozładowywać i co może być tego przyczyną?
toniula1
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk
1

24 Lis 2010, 18:18

Na forum jest temat jak sprawdzić coś takiego. Wsyatrczy poszukać i poczytać. Ileż razy można pisać w kółko to samo?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Żółta naklejka PLK PKP - krzyż św. Andrzeja
    Być może nie wszyscy wiedzą, że w roku 2018 PLK PKP zapoczątkowało akcję " żółta naklejka PLK " O co chodzi? O ważną rzecz, ratującą zdrowie a nawet życie. Jak wszyscy uczestnicy ruchu drogowego wiedzą, a przynajmniej ...