Witam. Muszę kupić nowe sprzęgło. Ale mam pewien problem z zakupem gdyż wchodzę na stronę sklepu internetowego są na przykład takie same komplety sprzęgieł tarcza+docisk przykładowo firmy valeo jedno za 700 zł drugie za 950 zł. I zastanawia mnie jeden samochód, jedno sprzęgło, jeden producent i kilka rodzajów sprzęgieł. Różnice ceny między producentami to rozumiem. Ale tej samej firmy i niby 200 zł się dopłaci i co? tamto będzie z lepszych materiałów , dłużej wytrzyma? albo różnice między sklepami ten sam model +/- 100zł. I wstrzymuje się bo nie chce jakiejś podróby kupić jakieś sprawdzone sklepy polecacie? i skąd te różnice w cenie?
Opłaca się dopłacać powiedzmy około 200 zł do droższego modelu? Jest jakaś widoczna różnica w żywotności takiego sprzęgła od najtańszego takiej samej firmy?? I czy w starszym samochodzie wymieniać wysprzęglik hydrauliczny, bo czytałem że powinno się wymieniać przy wymianie sprzęgła ale słyszałem że jak jest sprawny to żeby zostawić?
Czy się opłaca? nie wiem sam, ktoś ogarnięty na najtańszym będzie jezdził kilka lat a ktoś kto nie potrafi obchodzic się ze sprzęgłem zajeździ nawet najdroższe w kilka miesięcy. Ja polecam Sachs lub Luk co do wysprzęglika ja nigdy nie wymieniam, po co się pchać w koszta? oryginalny pochodzi dłużej jak najtańszy zamiennik. Wysprzęglik można wymmienić w każdej chwili
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Obowiązek opon zimowych – czy istnieje i kiedy należy założyć zimówki? Niektórzy kierowcy mogą przed nadejściem zimy zastanawiać się, czy zmiana opon jest obowiązkowa. Wiąże się to z dylematami, jak chociażby to, czy za jazdę na oponach letnich zimą można dostać mandat, czy może lepiej ...
Tryb ACCESSORY vs READY w hybrydzie Toyoty - o co tu chodzi? Opis dwóch trybów pracy w układzie hybrydowym z których możemy korzystać w hybrydach Toyoty. Warto tu zwrócić uwagę na to, że częste korzystanie z tego pierwszego trybu dosyć mocno obciąża akumulator ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.