Rozrząd, jakiej firmy BMW e-92 335 d 2007

08 Mar 2019, 22:41

Witam wszystkich
Może ktoś się orientuje gdzie się znajduje rozrząd w tym autku chodzi mi czy na przedzie auta czy przy skrzyni biegów. Jeszcze jedno pytanko, jakiej najlepszej firmy polecacie zakup rozrządu do tego autka. I pompę wody.?
Dzięki
:(
Marekus1225
Aktywny

Prawo jazdy: 15 04 1979
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: bmw
Silnik: 3.00 diesel
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

09 Mar 2019, 10:20

W 335 rozrząd jest z przodu, a dlaczego chcesz zmieniać łańcuch? Sa jakieś objawy zużycia?
Co do firmy to kontrowersyjna sprawa, ja bym zastosował oryginał jakbym robił sobie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Mar 2019, 14:03

W tych silnikach przy 200 tyś. wymiana to "must have", była jakiś czas temu sytuacja opisana przez jednego użytkownika 335d alpinweiss, w której użytkownik przełożył modyfikacje nad rozrząd i skończyło się generalnym remontem. Ja mam już 250 tyś. nabite i nie wiem czy poprzedni właściciel wymieniał, to wole to zrobić niż szukać zaraz drugiego silnika.
Marekus1225
Aktywny

Prawo jazdy: 15 04 1979
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: bmw
Silnik: 3.00 diesel
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nietypowe auto do driftu
    Dodatkową różnorodność do świata sportów motorowych wprowadzają auta do driftu. Konstrukcyjnie bliżej im do samochodów wyścigowych niż rajdówek. W końcu zawody driftingowe organizowane są na gładkiej ...