Ossy napisał(a):Piszesz o blacharce - bezwypadkowe Scenici i Tourany nie powinny w ogóle rdzewieć, skupić powinieneś się na silnikach.
Te, które oglądałem, a szczególnie jeden wyglądał całkiem w porządku. Z tyłu miał co prawda małą kolizję - lekko uszkodzone nadkole, ale bez obtarć lakieru. Silnik 1.9 TDI 90 KM.
Chodzi o to, że przeczytałem o Touranach złe opinie, iż farba jest jakaś ekologiczna/ekonomiczna (i dlatego nietrwała), co doprowadza do przedwczesnych uszkodzeń lakieru i w efekcie korozji. Na niektórych Touranach, nawet w miejscach, gdzie nie było nic ponownie malowane (oryginalny lakier - sprawdzone miernikiem) pojawiały się odpryski rdzy.
Ten model, co sobie upatrzyłem, póki co (oprócz tego nadkola do poprawki) nie ma problemów z korozją (przynajmniej nadwozie, podwozia nie dane mi było dzisiaj oglądać). Kwestia tego, czy za, na przykład, dwa lata, tato nie będzie musiał zacząć pakować dużych pieniędzy, bo jednak zacznie rdzewieć. Czytałem też, że właśnie newralgicznymi miejscami jest przy wycieraczce tylnej i nadkola i pod relingami. Oczywiście, po zakupie zakonserwujemy profile zamknięte (tak zrobiliśmy w Scenicu po zakupie i jest spokój).
Ossy napisał(a):W Scenicu II opadają wszystkie diesle, w Touranie beznadziejne silniki benzynowe, z diesli tylko 1.9 TDI.
Tak, Tourana mam wypatrzonego właśnie 1.9 TDI.
Ossy napisał(a):Może poszukajcie innego vana niż te powyższe.
Hm, w tej cenie co jeszcze można znaleźć ciekawego? Oczywiscie, żeby eksploatacja i usterki nie zżerały budżetu.
Pozdrawiam