Rozwojowe auto do 30 tys.

15 Lis 2017, 00:07

szybki napisał(a):razem z wymianą oleju robi się badanie kompresji która szybko potrafi zniknąć

Wynika to z budowy silnika. To tak jakby narzekać, że z baku ucieka paliwo. Wiesz co kupujesz.

szybki napisał(a):dolewki oleju na 10tyś.km. nawet 10l oleju!!!!

To samo co wyżej, silnik musi spalać olej, jest to przewidziane (i nie, nie jest to wada jak w TSI, tak ma być, to jak dwusuw)

szybki napisał(a):remont potrafi kosztować nawet 7k

Chyba w ASO. Komplet uszczelek o ile pamiętam to 1-2k, do tego robocizna. No wychodzi 7k jak diabli.

szybki napisał(a):Auto dla typowego miłośnika rx8 dla nikogo więcej

A kto potrzebuje ROZWOJOWEGO auta? Żona żeby odwozić dzieci do sklepu? Nie, miłośnik.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

15 Lis 2017, 07:46

Ale galakty zrozum że ja wiem że te czynności przy wanklu są normalne ale wymagają miłośnika wankla a nie motoryzacji... bo miłośnik motoryzacji lubiący zap...ier...alać nawet nie zwróci uwagi na to auto. Co widać po jego cenach rynkowych bo myślisz że sam bym sobie ładnego rwd nie kupił za 15k w manualu ????!

I trochę się dziwie że tu tak pimpujecie takiego upierdliwca który nie jedzie a przeszkadza wam tsi :ok:

p.s.

Mam znajomego właśnie miłośnika mototryzacji miał mazdę mx5 turbo, evo10 po programie i wydechu i kupił tak do jazdy bokami taniość rx8 i po tygodniu załamał się już nawet nie tym że ta mazda paliła więcej niż 400konne awd robiące z tej mazdy placka tylko samą charakterystyką silnika. Po tygodniu RX był znowu w ogłoszeniach. Zresztą miałem okazje się nim przejechać więc 200Nm na końcu skali obrotomierza nie było nawet śmieszne tylko żenujące :bored:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

15 Lis 2017, 09:45

szybki napisał(a):I trochę się dziwie że tu tak pimpujecie takiego upierdliwca który nie jedzie a przeszkadza wam tsi

:D :D

Ode mnie Clio III Sport, miałem okazję ostatnio trochę takim pojeździć i się troszkę w nim zakochałem :oops:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Citroen C5 III x7 opinie, problemy, usterki, wady, zalety
    Opinia na podstawie własnego auta i własnych doświadczeń z nim związanych Citroen C5 2016 wersja Exclusive sport w wersji nadwozia Tourer napędzany silnikiem 2.0 BlueHDI 180 KM i automatyczną skrzynią biegów o przebiegu ...