Rura nagrzewnicy-parownik

09 Cze 2011, 20:05

Witam panowie, wie ktoś może czym zastąpić albo gdzie kupić rurę która łączy nagrzewnicę z obudową parownika? I jeszcze jedno, czy parownik obrócony o 180 stopni w lewo będzie działał jako tako? Chodzi mi konkretnie od odpływ wody który w takiej sytuacji jest z prawej na górze? Dzięki
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury

09 Cze 2011, 20:20

Chodzi mi konkretnie od odpływ wody który w takiej sytuacji jest z prawej na górze?

obudowe parownika trzeba przerobic, tak żeby była lustrzanym odbiciem
wgłebienie z króćcem odpływowym skroplin też trzeba przerobić,
niestety dużo przeróbek i pasowania :twisted:
chcąc mieć dobry efekt trzeba kontrolować tą robotę- bo niejednemu kit wstawiono

najlepiej by dopaść oryginalny LHD - ale ciężko
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

09 Cze 2011, 20:49

Ciężko i drogo. Tzn że nie ma szans żeby to działało? Jak włączyłem klimę to woda ciekła z obudowy parownika ale potem zobaczyłem że nie mam zrobionego odpływu ,nie ma tej rurki, chociaż dziurka do komory silnika jest. No i nie wiem czy jeszcze się z tym motać czy już szukać nowej obudowy. A i jeszcze jedno u mnie bezpieczniki są po prawej, jak bum znalazł obudowę to czy bezpieczniki mogą zostać czy trzeba je bezwzględnie przenosić na lewą? Pomóżcie dobrzy ludzie bo już tydzień się z tym motam i łeb mi pęka :cry:
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury

09 Sie 2011, 20:20

niestety chcąc zamontować europejską obudowę parownika bezpieczniki trzeba przenieść na lewą stronę :(
a co do połączenia parownika z obudową nagrzewnicy to można użyć przewodu elastycznego do wentylacji ale niestety to trochę paskudnie wygląda bo nie jest czarne i rzuca się w oczy :evil:
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bieżnikowanie opon - nie tylko w czasie kryzysu
    Rok 2011 był dla polskich bieżnikowni bardzo dobry. Wszystkie zakłady bieżnikujące opony odczuły zwiększony popyt na opony bieżnikowane zwłaszcza w drugiej połowie roku. Tendencja wzrostowa widoczna też była w pierwszych ...