Rura nagrzewnicy-parownik

09 Cze 2011, 20:05

Witam panowie, wie ktoś może czym zastąpić albo gdzie kupić rurę która łączy nagrzewnicę z obudową parownika? I jeszcze jedno, czy parownik obrócony o 180 stopni w lewo będzie działał jako tako? Chodzi mi konkretnie od odpływ wody który w takiej sytuacji jest z prawej na górze? Dzięki
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury

09 Cze 2011, 20:20

Chodzi mi konkretnie od odpływ wody który w takiej sytuacji jest z prawej na górze?

obudowe parownika trzeba przerobic, tak żeby była lustrzanym odbiciem
wgłebienie z króćcem odpływowym skroplin też trzeba przerobić,
niestety dużo przeróbek i pasowania :twisted:
chcąc mieć dobry efekt trzeba kontrolować tą robotę- bo niejednemu kit wstawiono

najlepiej by dopaść oryginalny LHD - ale ciężko
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

09 Cze 2011, 20:49

Ciężko i drogo. Tzn że nie ma szans żeby to działało? Jak włączyłem klimę to woda ciekła z obudowy parownika ale potem zobaczyłem że nie mam zrobionego odpływu ,nie ma tej rurki, chociaż dziurka do komory silnika jest. No i nie wiem czy jeszcze się z tym motać czy już szukać nowej obudowy. A i jeszcze jedno u mnie bezpieczniki są po prawej, jak bum znalazł obudowę to czy bezpieczniki mogą zostać czy trzeba je bezwzględnie przenosić na lewą? Pomóżcie dobrzy ludzie bo już tydzień się z tym motam i łeb mi pęka :cry:
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury

09 Sie 2011, 20:20

niestety chcąc zamontować europejską obudowę parownika bezpieczniki trzeba przenieść na lewą stronę :(
a co do połączenia parownika z obudową nagrzewnicy to można użyć przewodu elastycznego do wentylacji ale niestety to trochę paskudnie wygląda bo nie jest czarne i rzuca się w oczy :evil:
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator średniego spalania
    Policzenie wartości średniego spalania jest dosyć istotne dla większości kierowców dlatego też przygotowaliśmy kalkulator kosztów zużycia paliwa który pozwala obliczyć średnie spalanie na określonym dystansie, ...