Rura stukająca o bak

07 Wrz 2011, 08:31

Witam,
właśnie odebrałam samochód z warsztatu po wymianie układu wydechowego. Pan sympatycznie oświadczył, że nie mógł dobrać rur do modelu więc pokombinował i żeby się nie martwić że rura w czasie jazdy stuka o bak benzyny, bo nic się złego nie dzieje. Osobiście to stukanie przy ruszaniu i w czasie jazdy mi przeszkadza. Poza tym czy faktycznie to jest bezpieczne? A nie jest tak że to iskry się wytworzą przy tym stukaniu...lub co innego? Może panikuję, ale trochę to nietypowa dla mnie sytuacja.

Proszę o Państwa opinię pozdrawiam.
ggpoczta
Obserwowany

Auto: Suzuki

07 Wrz 2011, 14:34

A jaki to jest samochód że mechanik miał problem z doborem rury do układu wydechowego?
Nie może być tak że coś stuka lub jest od innego auta. Dzisiaj mamy taki wybór części i możliwości ich zamawiania że nie powinno być problemów z doborem takiej części.

Proponuje reklamację i wymianę na część która pasuje do tego modelu samochodu.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

08 Wrz 2011, 06:51

nie ma takiej możliwości, jeśłi nie ma gotowych rur, dogina się takie aby pasowało,
no chyba że wydech miał być za 5 zeta zrobiony, i z tego co "pan mechanik" ma w szopie
BTW nie ma modelu suzuki do którego był by jakikolwiek problem z wydechem, do 99% są dostępne całe zestawy (w oryginale i zamienniku) i IC czy JC, do całości ma Bosal :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    III runda NIGHT POWER 2013 GP w Łomży / relacja
    Kolejna impreza z cyklu NIGHT POWER 2013 Grand Prix za nami. Nawet deszcz nie zniechęcił fanów wysokooktanowej adrenaliny. Kiedy tylko ulica wyschła pierwsze auta stanęły na linii startu. 10 sierpnia na ulicy Spokojnej ...