Rura stukająca o bak

07 Wrz 2011, 08:31

Witam,
właśnie odebrałam samochód z warsztatu po wymianie układu wydechowego. Pan sympatycznie oświadczył, że nie mógł dobrać rur do modelu więc pokombinował i żeby się nie martwić że rura w czasie jazdy stuka o bak benzyny, bo nic się złego nie dzieje. Osobiście to stukanie przy ruszaniu i w czasie jazdy mi przeszkadza. Poza tym czy faktycznie to jest bezpieczne? A nie jest tak że to iskry się wytworzą przy tym stukaniu...lub co innego? Może panikuję, ale trochę to nietypowa dla mnie sytuacja.

Proszę o Państwa opinię pozdrawiam.
ggpoczta
Obserwowany

Auto: Suzuki

07 Wrz 2011, 14:34

A jaki to jest samochód że mechanik miał problem z doborem rury do układu wydechowego?
Nie może być tak że coś stuka lub jest od innego auta. Dzisiaj mamy taki wybór części i możliwości ich zamawiania że nie powinno być problemów z doborem takiej części.

Proponuje reklamację i wymianę na część która pasuje do tego modelu samochodu.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

08 Wrz 2011, 06:51

nie ma takiej możliwości, jeśłi nie ma gotowych rur, dogina się takie aby pasowało,
no chyba że wydech miał być za 5 zeta zrobiony, i z tego co "pan mechanik" ma w szopie
BTW nie ma modelu suzuki do którego był by jakikolwiek problem z wydechem, do 99% są dostępne całe zestawy (w oryginale i zamienniku) i IC czy JC, do całości ma Bosal :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2JZ-GTE - Toyota
    Trudno znaleźć silnik o większej rozpoznawalności wśród miłośników samochodów sportowych niż 2JZ. Historia tej 6-cylindrowej, 3-litrowej, rzędowej jednostki sięga początku lat 90., a motor jest najczęściej ...
    Mazda CX-5, nowa generacja modelu
    W środę czyli w przeddzień salonu w Los Angeles, Mazda zaprezentowała zupełnie nową generację modelu CX-5. Ten kompaktowy SUV w 2012 roku dał początek nowej, wielokrotnie nagradzanej gamie modelowej marki, wykorzystującej ...