"Ryzyko awarii silnika" - Renault Trafic

09 Lis 2021, 10:52

Witam wszystkich, w tamtym roku kupiłem renault trafic z 2018 roku autko super fajnie się zbiera nie dymi jeździ jak marzenie, w tamtym miesiącu wyskoczył komunikat ryzyko awarii silnika zapaliła się kontrolka stop i odcięło gaz nie było w ogóle reakcji na pedał oddałem go do servisu renault po tygodniu czasu był do odebrania, wymienili jakąś płytkę za którą zapłaciłem 2500 zł pojeździłem tydzień i znów to samo ponownie oddałem go do innego autoryzowanego serwisu renault wymienili pedał gazu który kosztował 1600 po kilku dniach znów ta sama akcja ryzyko awarii silnika. Dodam że czasem pojeździ kilka dni i dopiero wyskoczy ten błąd. Nie chcę go sprzedawać bo nie wiadomo co znowu kupię chce go naprawić i proszę was o poradę za co mogę się zabrać gdzie pojechać. Z góry dziękuję :D
Krysquad
Obserwowany

• 09 Lis 2021, 10:56

Dodam że auto jedzie nie ma reakcji na pedał gazu ale jedzie sam sobie dodaje gazu ale strasznie powoli się rozpędza :(
    Krysquad
    Obserwowany

09 Lis 2021, 10:59

Trzeba by było sprawdzić konkretne błędy. Komunikat który widzisz może być spowodowany rożnymi nieprawidłowościami wykrytymi przez sterownik.

Jaki masz silnik?

W ASO wymienili Ci jakąś cześć ale jak widać pewnie diagnoza nie była trafiona bo problem szybko wrócił. Tak samo mogło by być w przypadku wykasowania tego błędu bez wymiany wspomnianej części ale to tylko możemy przypuszczać.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Lis 2021, 21:08

Krysquad napisał(a): oddałem go do servisu renault po tygodniu czasu był do odebrania, wymienili jakąś płytkę za którą zapłaciłem 2500 zł pojeździłem tydzień i znów to samo ponownie oddałem go do innego autoryzowanego serwisu renault wymienili pedał gazu który kosztował 1600 po kilku dniach znów ta sama akcja ryzyko awarii silnika
    Chyba nie muszę Ci mówić co to jest reklamacja na usługę naprawy . Nie może być tak że zgłoszona usterka , naprawa , zapłata a tu d....a . Tym bardziej że to ASO. Zabierasz faktury jedziesz do nich i twardo wymagasz rozwiązania problemu . Tylko że tutaj żądał bym bezpłatnej naprawy . Ty już poniosłeś koszty które nie przyniosły efektu . Twardo nie takie ble ..ble z Twojej strony że niby co robić , do kogo jechać .
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

09 Lis 2021, 21:58

bonifacy napisał(a):Ty już poniosłeś koszty które nie przyniosły efektu
    i to w dodatku spore koszta
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Lis 2021, 13:02

bonifacy napisał(a):Chyba nie muszę Ci mówić co to jest reklamacja na usługę naprawy . Nie może być tak że zgłoszona usterka , naprawa , zapłata a tu d....a . Tym bardziej że to ASO. Zabierasz faktury jedziesz do nich i twardo wymagasz rozwiązania problemu . Tylko że tutaj żądał bym bezpłatnej naprawy . Ty już poniosłeś koszty które nie przyniosły efektu . Twardo nie takie ble ..ble z Twojej strony że niby co robić , do kogo jechać .

Dokładnie. Nie rozumiem, po co pojechałeś do innego ASO i znowu płaciłeś :?: :?: :?:
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 3UR-FE
      Pozostajemy w rodzinie silników UR. Największym przedstawicielem tej linii jest motor 3UR-FE. Wolnossąca jednostka ma aż 5,7 l pojemności, dysponuje mocą 386 KM i wytwarza 543 Nm. Tak duży silnik musi trafiać pod maskę ...