Rzęholenie chyba w przekładni napęd 4x4

26 Cze 2014, 19:33

Witam, mam problem z Fordem Explorerem 85r. gdy włączam napęd na 4 (auto) jest takie pyknięcie jak by napęd się załączył (samochód stoi na pieńkach) i kręcą się tylko dwa koła, wcześniej gdy koła nie były założone to na położeniu 2x2 koła wszystkie się kręciły. Gdy przęłącze z 4x4 na 2x2 z kołami to strasznie głośno rzęholi nie jestem pewien ale stawiam na przekładnie z przodu. Gdy postawię go na koła pod obciążeniem nie ma napędu na 4 i nic nie rzęholi. jakieś propozycje ? trochę namieszałem ale da się zrozumieć :yes:
toreto22r
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 02 2013
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Ford Explorer
Silnik: 4.0 170KM
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

26 Cze 2014, 21:32

A jak wygląda sprawa wymiany oleju w mostach - kiedy to robiłeś ostatnio? Tył jak się nie mylę jest na LSD, a więc olej powinien mieć dodatek do LSD. Przód to chyba bez blokady.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Zagato Coupé 2012
    BMW Zagato Coupé to typowe BMW widziane oczami włoskiej firmy Zagato, specjalizującej się w budowie nadwozi samochodowych. Stylistyka Zagato scala cechy typowe dla konstrukcji obu firm, tworząc rasowe coupé ...
    Night Power GP 2012 - Łomża
    Trzecia runda Night Power GP 2012 odbyła się w Łomży 18 sierpnia. Na ulicach miasta można było zobaczyć rzadko spotykane samochody, a ulica Spokojna zmieniła się w strefę streetracingu. Na NIGHT POWER Grand Prix w Łomży chyba ...