S-max lub inne duże auto na dalekie trasy.

22 Cze 2012, 21:10

Szukam samochodu , który ma spełniać trzy kryteria: duży , komfortowy jak najmniej awaryjny . auto będzie robiło max. 10tys. km rocznie .Bo użytkowany ma być tylko na wakacje i weekendowe wyjazdy .Do pracy czasem też będę nim jeździł , ale rzadko ale jeśli tak to mam tam tylko 12 km po autostradzie więc też nie musi być mały. Ogólnie jeżdżę zawsze sam ( czasem zabieram więcej osób) ale jest jedno ale mam awersje do małych samochodów dlatego chce coś dużego i mega komfortowego.Odbyłem kilka jazd najnowszym S-maxem i się zakochałem.Niestety na razie nie celuje w ten pułap finansowy bo do wydania najchętniej 40-50tys. ale przyjmijmy 40-60tys. Jest jeszcze jedno ale , gdyby S-max miał napęd 4x4 to zapewne nie byłoby tematu ale nie ma a ja czasem w zimie w góry jedźże i czasem jest duży ból dlatego troszkę myślałem nad X5 (ale ten komfort to już nie jest zdecydowanie to co w Fordzie) . Najchętniej bym wybrał Escalade ale tutaj budżet trzeba by było 2 razy powiększyć .Dlatego doradźcie coś. Uprzedzę pytania jakoś nie chce Forestera (jakoś mnie nie pasuje) a z Subaru pasuje mnie najnowszy Outbeck ale nie ta półka cenowa. Co do preferencji silnikowych nie posiadam , może być diesel może być benzyna.Dobrze by było ,żeby w miarę przyzwoicie się odpychało od drogi.Zastanawiam się również nad Citroenem C4 Grand Picasso .Co o nim sądzicie?

Jak się spisuje volvo XC90 ? Auto wydaje się być idealne do przedstawionych przez mnie kryteriów.
Ostatnio edytowany przez Łukasz789, 06 Lip 2012, 18:03, edytowano w sumie 1 raz
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

06 Lip 2012, 18:02

Nikt nie ma pomysłu żeby coś doradzić , odrzucić?
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

07 Lip 2012, 12:24

Chrysler Pacifica - napęd na 4 koła i ogólnie nie słyszałem nigdy narzekań na to auto.
Chrysler Grand Voyager kolejny amerykaniec ale większy i też wystepuje z napędem na 4 koła.
Subaru Tribeca - legendarny napęd Subaru i o ile z zewnątrz może się nie podobać, to wewnątrz wygląda bardzo fajnie.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

07 Lip 2012, 12:30

Subaru Forester,u mnie pod robotą stoi,mam okazje czasami sie nim powozić i musze przyznać że całkiem dobrze sie jeżdzi.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Lip 2012, 16:20

subaru forester to dobra propozycja , jesli chodzi o volvo to są problemy z serwisami fajną propozycją może być również np mercedes ML czy też GL aczkolwiek to raczej inny przedział finansowy
x50sr
Początkujący

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda 3 - kompaktowy hatchback do miasta
    Zainteresowani zakupem Mazdy 3 z automatyczną skrzynią biegów mają do wyboru jedną jednostkę – 120-konny silnik o pojemności dwóch litrów. Według danych producenta jego spalanie wynosi 5,6 l/100 ...