S60 T3 vs Accord VIII 2.0/2.4

04 Lis 2018, 12:16

Witam czas zmienic mojego gniotka starego. Padło na 1 z tych aut w tytule. Koledzy w pracy podpowiadali mi te auta. Małe przebieg roczny do 12-14 tyś km. Benzyna. Pracuje w Niemczech i tu będę kupować auto. W moim pułapie cenowym z volvo wchodzi w grę ten silnik T3 jak to się sprawdza ? Czy wystarczy do takiego auta ? Honda 1-2 latastarsza z 2.4 czy nowsza z 2.0 ? dużo ogłoszeń tutaj to automat. Nigdy nie miałam auta w automacie.

Pomocy
Magdalenka
Obserwowany

04 Lis 2018, 12:23

T3 jakiś większych wtop nie ma, osobiście dozbierałbym jednak trochę kasy i szukał dwulitrówki. A to czy Ci wystarczy to kwestia indywidualna ale skoro bierzesz pod uwagę accord'a 2.0 to t3 wolniejsze nie jest.

Obydwa auta mechanicznie spoko, z każdym silnikiem, volvo będzie zauważalnie ciaśniejsze
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Lis 2018, 13:58

T3 dobry silnik , dołóż pakiet polestar i masz te same osiągi co t4 a na dodatek poprawisz pracę automatycznej skrzyni.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Audi S3 - najlepsze osiągi w swojej klasie
    Trzecia już generacja mocnego kompaktu jakim jest Nowe Audi S3 podniosła wysoko poprzeczkę możliwości przemysłu motoryzacyjnego. Całkowicie nowy silnik 2.0 TFSI Jednostka napędowa 2.0 TFSI otwiera nowy rozdział w historii ...