Witam,
Mam autko Saab 9-3 2004r. automat, diesel.
Wyjechałem na 3 tygodnie z kraju i autko nie było używane w tym czasie, wcześniej jeździło, paliła się również
kontrolka silnika, wcześniej autko oddawałem do mechanika i elektryka, coś się działo z EGR-em, wymieniłem na drugi i w sumie dalej był problem z brakiem mocy.
Po powrocie próbowałem odpalić autko niestety bez reakcji (odpalało przy kręceniu rozrusznikiem) później wywalał mi błąd Immobiliser failure lub Key not found, CIM nie 'cyka' przy przekręcaniu i nie blokuje kierownicy. Oddałem kluczyk, stacyjkę i moduł CIM do zaprogramowania, wszystko zamontowałem i zero reakcji na kręcenie kluczykiem, pilot z kluczyka nie zamyka/otwiera autka, facet co to programował powiedział, że autko gubi synchronizację i przed programowaniem wszystko jakby było skasowane, żadnej informacji o samochodzie, powiedział że nie ma problemu, żeby drugi raz wszystko wgrać ale muszę go oddać do elektryka, żeby sprawdził czemu komputer 'nie trzyma' danych. Mija prawie miesiąc i niby najlepszemu elektrykowi z mojego małego miasta nie chcę się go nawet sprawdzić, szkoda gadać. Czy możecie mi coś doradzić ? Pytałem innych elektryków i niestety nikt u mnie się tego nie podejmie. Proszę o pomoc co może być problemem i czy opłaca się to robić. Pozdrawiam.