Sachsenring(IFA) S4000 - opinia, wartość

27 Cze 2018, 18:28

Witam wszystkich,
Natknąłem się na bardzo zadbany egzemplarz samochodu Sachsenring(IFA) S4000 w wersji strażackiej z 1960 roku. Samochód jest w pełni sprawny i odrestaurowany. Auto bardzo mi się spodobało ale nie mam pojęcia ile jest ono warte i czy cena którą ktoś sobie za nie żąda nie jest zbyt wygurowana. Stąd moje pytanie : czy ktoś z Was orientuje się ile taki samochód może być warty ? W załączniku dorzucam jedną fotkę.

Sachsenring(IFA) S4000 - opinia, wartość
badzik94
Obserwowany

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 10 05 2012
Auto: AR 159

27 Cze 2018, 18:42

Jaka jest cena tego zabytku według właściciela i czy w ilu procentach jest odrestaurowany na oryginalnych częściach?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

27 Cze 2018, 18:44

Jeśli chodzi o cenę to na tą chwilę właściciel żąda za niego 20 tyś zł. Niestety aktualny właściciel nie posiada informacji na temat oryginalności części więc zakładam że raczej takie nie będą.
badzik94
Obserwowany

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 10 05 2012
Auto: AR 159
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Opel Ampera, samochód elektryczny podbija Europę
    Ampera – rewolucyjny elektryczny model Opla – to zgodnie ze statystykami sprzedaży z maja 2012 najlepiej sprzedający się w Europie samochód elektryczny. Ten niezwykły pojazd – mający ponad 20-procentowy ...