Salony samochodowe za granicą - czy również cofaja liczniki

13 Mar 2010, 20:13

Ponieważ nie ma co kupić w Polsce z samochodów to postanowiłem kupić samochód za granicą w komisie przy salonie samochodowym. I teraz moje pytanie jest takie ,czy w ogóle oszukują, cofają liczniki itp. w komisach przy salonach samochodowych???
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

13 Mar 2010, 21:03

tego nie wiadomo bo 99,9% kupuje u turków :mrgreen:
w takim salonie to auto jest o 10-20% droższe niż w PL
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

03 Paź 2010, 12:20

Łukasz789, bełema u rodziny w niemczech i oni poinformowali mnie ze w autohausach cofają też liczniki zwlaszcza regiony popularne np.Hamburg lubecka
piotrwir
Nowicjusz

Miejscowość: trojmiasto

10 Kwi 2011, 14:05

dokladnie , w wiekszych miastach sie to zdarza..... ale tylko w wypadku jesli samochod jest na export..... najlepiej kupic od osob prywatnych... no i turek cofnie max 50 000 , nie to co w pl ze po 200 000 cofaja
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE

10 Kwi 2011, 17:23

Samochody od Turkow czesto smierdza fajami czy innymi bonusami... fakt faktem ze od Turka sie kupi raczej taniej niz od Niemca, ale to zalezy tez od sprzedajacego, te od Niemcow sa jednak zwykle w lepszym stanie i duzo mniejsza szansa ze Niemeic licznik cofal... ale przy kilku letnim samochodzie autko i tak kupujemy czesto nie od 1-szego wlasciciela, na pewno nie ma co liczyc na diesla, ktory robil po niemieckich drogach tylko po 15-20tys km/rok, 30 tys/rok to chyba takie minimum, chociaz sa wyjatki, ale nie liczyl bym na na to, a przy wyjatku i cena bedzie wyzsza.

Niemiec zwykle auto serwisowal, czy naprawial w dobrym warsztacie, a turek bardziej kombinowal...
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na nocne przymrozki i oblodzenia na drogach
    Trwa pełnia jesieni. Panujące warunki atmosferyczne często okazują się prawdziwym wyzwaniem dla kierowców. Nowym elementem jesiennej aury są nocne przymrozki, oznaczające kolejne zagrożenia na drogach. Oblodzona nawierzchniaSymptomy ...