Sam naprawiam - książki motoryzacyjne

19 Maj 2023, 10:56

Pamiętacie tą serię książek? Chyba jedna z najbardziej popularnych.

"Sam naprawiam" to popularny cykl książek motoryzacyjnych, który skupia się na samodzielnej naprawie i konserwacji samochodów. Jest to doskonała seria dla osób zainteresowanych motoryzacją i chcących poznać podstawowe umiejętności naprawy samochodu.

Książki z serii "Sam naprawiam" oferują szczegółowe instrukcje, ilustrowane diagramy i porady dotyczące naprawy różnych aspektów samochodów, takich jak silniki, układ hamulcowy, układ chłodzenia, zawieszenie, układ paliwowy itp. Celem cyklu jest pomóc kierowcom w samodzielnej naprawie swoich pojazdów, oszczędzając pieniądze na wizytach w warsztacie.

Seria "Sam naprawiam" jest ceniona przez wiele osób, zarówno przez doświadczonych mechaników, jak i amatorów, którzy chcą nauczyć się naprawiać swoje samochody. Książki są napisane w przystępny sposób i zawierają wiele przydatnych wskazówek, dzięki czemu czytelnicy mogą zdobyć pewność siebie i samodzielnie rozwiązywać problemy związane z ich pojazdami.

W sumie, "Sam naprawiam" to świetny cykl książek motoryzacyjnych dla tych, którzy chcą samodzielnie naprawiać i konserwować swoje samochody, zdobywając przy tym wiedzę i umiejętności potrzebne do utrzymania pojazdu w dobrym stanie.

Ciekawe czy są książki z tej serii do samochodów nowszych tak po 2015 roku? Kiedyś miałem kilka książek z tej serii m.in do Audi A4, Hondy Civic i całkiem fajnie tam było wszystko opisane.
Onice0
Nowicjusz

22 Maj 2023, 11:05

Miałem kiedyś taką książkę do Fiata 126p jak zaczynałem przygodę z motoryzacją. Nie powiem bo wtedy przydała mi się!
Moskito
Początkujący

Zdjęcia: 17

23 Maj 2023, 09:01

Ja do dzisiaj mam od Fiata 126p ( chyba dwie ), 125p, Syrena 105, Skoda Favorit, Polonez ( chyba z 3 mam, bo się zmieniały jak wychodziły nowe modele ), Nubira. W każdej jest nawet schemat instalacji elektrycznej...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000