Sam niewiem czego chce...

28 Cze 2008, 22:38

Witam
Chcialbym kupic sobie auto ale niewiem jakie :( . Jestem laikiem w tych sprawach jedynie moge sie sugerowac wygladem zew. i wew. ale wiadomo ze to bedzie starsze auto a niechcialbym kupic zlego
Moje wymagania:
- Moge wydac 3000 Euro (sam samochod nie liczac oplat)
- Hatchback
- 1998-2000
- silnik max. 1,4 (ew. diesel o porownywalnym spalaniu)
- Jak najnizsze koszty napraw

To chyba wszystko prosze o szybka odp bo chcialbym za jakies 2-3 tygodnie cos sprowadzic z niemiec :)

Pozdro
oclass
Nowicjusz

28 Cze 2008, 22:54

Możesz rozejrzeć się za ibizą albo polo, są to bardzo podobne auta i całkiem dobre. Polecałbym także corsę lub astrę
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

28 Cze 2008, 23:02

Martoro napisał(a):Możesz rozejrzeć się za ibizą albo polo, są to bardzo podobne auta i całkiem dobre. Polecałbym także corsę lub astrę

Martoro ale ktora corsa (C?) i ktora astra (chyba nie chodzi Ci o 2 bo takich w hatchbacku nie widzialem 8)
Zastanawialem sie nad golfem 4 ale niewiem czy za 3000 da sie kupic sprawne auto w kazdym razie na mobile.de mozna znalesc kilka egzemplarzy ktore wygladaja calkiem przyzwocie :)
oclass
Nowicjusz

28 Cze 2008, 23:25

Z wyglądu może i są dobre, ale reszta już może taka nie być.

Chciałeś auto z lat 1998-2000, a wtedy była robiona corsa b. No a astra II w hatchbacku to akurat jest najpopularniejsza choć może nie wygląda, ze względu na linię bagażnika, ale myślałem o jedynce
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

29 Cze 2008, 11:06

Martoro napisał(a): sprawne auto w każdym razie na mobile.de mozna znalesc kilka egzemplarzy ktore wyglądają całkiem przyzwocie :)

Nie zapominaj kolego, że na MOBILE.DE siedzi bardzo dużo oszustów, tak więc bądź ostrożny. Jeśli chodzi o ASTRE jak najbardziej ma ładny wygląd, więc można polecić.

Radzę Ci również przeszukać nasze forum. 3 tys € to jakieś niecałe 10 000zł (?) na forum jest już pełno tematów tego typu.
Ostatnio edytowany przez Bryann, 29 Cze 2008, 20:49, edytowano w sumie 1 raz
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

29 Cze 2008, 16:19

Bryann napisał(a):Nie zapominaj kolego, że na MOBILE.DE siedzi bardzo dużo oszustów, tak więc bądź ostrożny.

W sumie to niechce kupic samochodu na mobile.de tylko sugeruje sie cenami jakie tam sa. Zamierzam zlecic rodzinie z niemiec poszukanie konkretnego auta a jak juz cos znajda to przyjezdzam na kilka dni i tyle.
Co do Astry I to jakos nie podoba mi sie zbytnio a na mobile.de mozna znalesc wiele Astrow II w cenie do 3000 z roku 98-00. No chyba ze w ogole niemam sie sugerowac cenami z mobile.de to mi powiedzcie bo nieznam sie na tym.
Nie podalem jeszcze w moich wymaganiach ze auto moze byc "lekko pukniete" ale zrobione bo niezamierzam sie z tym bawic :wink:
oclass
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

29 Cze 2008, 20:53

Nie no cenami oczywiście jak najbardziej, kierować się możesz bo oczywiście nie wszyscy wystawiający tam samochody chcą zrobić nas kupców w "balona".

No u nas ceny II Astry w większości nie schodzą poniżej 10tysięcy. Oczywiście nie wiem jak to jest w Niemczech, tam podobno auta są tańsze, no ale trzeba uważnie je oglądać.

Ceny możesz także posprawdzać na naszych stronach: motoallegro, otomoto.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

30 Cze 2008, 21:56

No dobra to powiedzmy ze za 3000€ moge kupic: Astra II, Corsa C, Polo III FL, Golf IV, Ibiza II FL (oczywiscie tylko tak zakladamy w najgorszym wypadku jeszcze te 200€ doloze) to ktore autko mozecie mi najbardziej polecic i dlaczego.
oclass
Nowicjusz