Samochód 10-20tyś z sportowym zacięciem

08 Gru 2018, 01:59

Witam serdecznie! tak jak w tytule poszukuję samochodu i liczę na porady osób lepiej rozeznanych ode mnie ^^

Budżet 10-20tyś
Typ: Sedan/Coupe/Hatchback
Wymagania: LPG lub Benzyna (z silnikiem rozsądnym do założenia lpg)
Typy:( z gwiazdką osobiści faworyci )
Lexus IS 200*
Opel Astra G Bertone*
Mitsubishi Eclipse 2g*
Mazda 3
Opel Astra h GTC
Seat Leon I
Audi A3*
Toyota Celica
Saab 9-3*
mid777
Nowicjusz

08 Gru 2018, 10:14

Jak jesteś zainteresowany is200 to dawaj na pw.mam wersje z kompresorem w najmocniejszej opcji w manualu i lsd.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

08 Gru 2018, 13:44

Za 20tys mozna dostac juz Cupre 1M BAM, na S3 8L troszke za mało jeszcze
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

08 Gru 2018, 14:24

z tym że tak mocny IS to też kwestia utrzymania go hah :roll: a mój budżet aktualnie to kilkanaście k a że mam stały dochód to chce już wcześniej sobie zaplanować i poszukać opinii co do konkretnego modelu i danego silnika :unsure: , gdybym miał już nieco więcej to no no :lol: ,ładnie można by się pobawić, ale musze zachować chłodny umysł w tym wszystkim jako młody kierowca gdzie to dopiero będzie moje drugie auto i opłaty też dadzą w kość :| bo ubezpieczam czysto na siebie :!: tzn nie wiem jak ciężko takiego ISa utrzymać ale w takiej wersjii obstawiam że nie tak lekko 8) stąd też myślałem też o tańszych coupe typu Bertone, ale zawsze mogę też poczekać dłużej i odłożyć większą kase, dlatego jestem ciekaw co byście zrobili na moim miejscu
mid777
Nowicjusz

08 Gru 2018, 15:17

mid777 napisał(a):z tym że tak mocny IS to też kwestia utrzymania go hah :roll: a mój budżet aktualnie to kilkanaście k a że mam stały dochód to chce już wcześniej sobie zaplanować i poszukać opinii co do konkretnego modelu i danego silnika :unsure: , gdybym miał już nieco więcej to no no :lol: ,ładnie można by się pobawić, ale musze zachować chłodny umysł w tym wszystkim jako młody kierowca gdzie to dopiero będzie moje drugie auto i opłaty też dadzą w kość :| bo ubezpieczam czysto na siebie :!: tzn nie wiem jak ciężko takiego ISa utrzymać ale w takiej wersjii obstawiam że nie tak lekko 8) stąd też myślałem też o tańszych coupe typu Bertone, ale zawsze mogę też poczekać dłużej i odłożyć większą kase, dlatego jestem ciekaw co byście zrobili na moim miejscu

Nie zrozumiałem kolego o czym piszesz ... 99% części od zwykłego is-pasuje do kompresora. Ten jeden procent to kompresor z mercedesa, filtr powietrza i dłuższy pasek napędzający. Reszta silnik, napęd, heble, zawias 100% zwykły IS. Więc tak naprawdę taniej będą tylko auta typu populus 1.6/1,4.
Do tego proponuje Ci samochód pedantycznie serwisowany od strony technicznej nie wymagający żadnego wkładu na start. A wszystkie usterki mogę Ci rozpisać na następne 5lat użytkowania.
szybki
Moderator - Tuning

08 Gru 2018, 15:35

Dlatego właśnie pytam gdyż nie mam dużej wiedzy na temat kosztów utrzymania :| , dozbieram kase i sie odezwę jeśli jeszcze będzie w twoim posiadaniu , natomiast chciałem dopytać jakie są twoje osobiste wrażenia z użytkowania tego auta?
mid777
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpiękniejsze samochodowe trasy Europy
    Nie trzeba być fanem przygód agenta 007, by pamiętać, jak w jednym z filmów brawurowo pędził on na trasie nicejskiej swoim samochodem. James Bond wsławił się wieloma rzeczami – począwszy od niewątpliwego ...

08 Gru 2018, 16:08

mid777 napisał(a):Dlatego właśnie pytam gdyż nie mam dużej wiedzy na temat kosztów utrzymania :| , dozbieram kase i sie odezwę jeśli jeszcze będzie w twoim posiadaniu , natomiast chciałem dopytać jakie są twoje osobiste wrażenia z użytkowania tego auta?

Nie jest to bardzo szybkie auto bo skromny Nm i masa robią swoje ale...fajnie się prowadzi, można spokojnie ćwiczyć jazdę bokiem, kontrola jest do wyłączenia całkowicie czego nie uświadczysz w zwykłych wersjach no i luz psychiczny co do serwisu. Fajną sprawą też jest cena czyli jest na określonym poziomie nic niżej ani wyżej.
Na minus to przydałby się twardsze springi i spalanie pb alternatywą jest lpg.
szybki
Moderator - Tuning

10 Gru 2018, 08:06

W kosztach utrzymania doskwierać może tylko spalanie 10+. Reszta jest śmieszna jak na segment tego samochodu, wiek i jego nietuzinkowość... chyba, że miałeś xenony i stłuczkę :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010